Vă iau pe toți cu mine

Dacă mă duc eu, nu veți scăpa nici voi. Acesta este ultimul șantaj al nebunului. Am scris despre asigurarea portiței de ieșire a nebunului din scenă. Doar că, nebunul nu este singur. O grămadă de inși, gras răsplătiți, îl susțin, sunt în spatele lui. Dacă nebunul cade, cad și ei. Îl vor susține și în acțiunea ucigător-sinucigașă – ultima carte. Între timp, a ratat toate căile de ieșire, sau nu erau mulțumitoare pentru orgoliul său nemăsurat.

Vedeți, printre parveniți există mode (le puteți observa și pe la ai noștri). Unul a făcut ceva socotit de ceilalți grozav, este obligatoriu să fie imitat. Cel mai bun exemplu este yacht-ul. Și-a luat unul yacht, yacht-ul a devenit o modă printre ei – care-l are mai mare și mai scump. Apoi, moda Marii Britanii – afaceri, locuințe, cartiere, cetățenii, spălat bani în Marea Britanie. Un timp, englezilor le-a convenit deși, nu-i văd pe oligarhii ruși a fi buni plătitori de impozite. Acum, britanicilor nu le mai convine, presa face inventarul bunurilor rusești, s-a făcut tarapana.  Blocarea averilor i-a stârnit pe oligarhi. Acum propagandiștii lui Putin plătiți din banii acestora, cei care compun presa oficială rusească, amenință Marea Britanie cu distrugerea. Poate propaganda a fost determinată și de reuniunea de la Ramstein.

Propaganda vorbește de parcă ar fi singurii deținători ai bombei, ba chiar de parcă Rusia ar fi pe o altă planetă, nu doar la trei mii de kilometri de Londra. O ardere nucleară a insulelor nu ar ierta nici Rusia. Niciuna dintre trompetele Moscovei nu are în vedere reacția celorlalte puteri nucleare a căror ripostă ar pleca odată cu lansarea pe care ar face-o rușii. Ar trebui să ne simțim jigniți fiindcă România și Polonia au trecut într-un plan cu totul secundar în aceste show-uri propagandistice. Toate desenele alea animate cu exemplificare pe hărți (cred că s-au prins referitor la deficitul cultural al mujicilor care nu știau unde este Ucraina) au în vedere doar vestul Europei, aproape ne-au uitat. Cred că s-au înduplecat la rugămințile lui Șoșo și ne-au iertat, cu condiția să fim cuminți. Mulțumim duamna senator, mulțumim că ați avut grijă de noi.

De partea cealaltă, se fac predicții cu ce-o să facă nebunul pe 9 mai, ba că o să declare război Ucrainei, ba că va declara război lumii întregi. Vă spun eu. Nimeni nu știe ce va face, fiindcă nebunu-i nebun.

Concluzionând, înțeleapta politică a benzinăriei, care n-a fost în stare să aibă o industrie a tehnologiilor înalte, se bazează doar pe șantaj. Șantajul cu gazul, șantajul cu războiul, acum cel cu bomba. Orice șantajist face la fel – escaladează fiindcă-i merge. Însă, trebuie oprit. Ce legătură are pescuitul cu șantajul? Niciuna, fiindcă pescarul e nebun.

Foto: libertatea.ro.

Lasă un comentariu