Actualități

Pe scurt, greva profesorilor continuă. Personal, mi se pare că scopurile ar fi fost deja atinse, adică obținerea de salarii. Numai că acum cer garanții și au revendicări (noi) privind sistemul de învățământ. Între altele, reclamă politizarea obținerii posturilor de șefi. Așa e, după cum este adevărat (dar nimeni nu reclamă) că este una din sursele imposturii din învățământ. În contrapartidă aș întreba, ce facem cu politizarea conducerii sindicatelor. Cred că nimeni nu se îndoiește privind acești îmbuibați, cel putin pe ăla buzatu’ pe care îl văd de ani buni cântând o partitură politică la Tv.

Bulibașa al III-lea (îi pomenesc mereu ascendenții, fiindcă nu vreau să fie uitați – ăsta e numărul trei) se ferește să ia cuțitul fierbinte din mâna lui Ciucă. Mi se pare o lașitate, mai ales că, având posturile cheie din guvern implicate în conflict, se joacă de-a opoziția sub steag fals. Este un joc pe care-l practică laș de când e la guvernare.

Din ping-pong-ul sindicate-guvern, cei care au cel mai mult de pierdut sunt elevii din ultima clasă de liceu care doresc să plece. O parte din ei sunt probabil cei mai buni elevi. Trebuie să treacă de filtre, trebuie să obțină burse și au nevoie de situația școlară cu bac-ul dat. Mă întreb dacă nu este ceva intenționat la mijloc, adică o mare porcărie. Sper să aibă copiii destulă tenacitate pentru a depăși momentul și nemerniciile.

Ca și cum n-ar fi la guvernare, Bulibașa ne declară cum o să facă el România tare – Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic. Cine dreacu’ ar putea crede o asemenea gogoriță? Profesorii au dreptate fiindcă odată cu salariile lor s-au mărit și cele ale MI, ale milițienilor, cu sau fără doctorat. Asta fără vreun tam-tam. Va să zică, guvernul n-are lovele pentru profesori, dar imediat găsește pentru milițieni ca nu cumva să se schimbe raportul de salarizare milițian/profesor. O fi o latură a patriotismului economic. Vorbește despre patriotismul economic, dar nu poate desființa pomenile bugetare zise speciale. De unde mă-sa o fi scos Bulibașa termenul ăla original?

Pe afară, nimic esențial, deocamdată. Pe lângă țarul nebun care vrea să refacă lumea rusă, pe lângă sultanul care-și dorește lumea turcă la picioare, se mai ivi și grăsunelul Orban care vrea să refacă lumea ungurească. Cel puțin ultimul, conform tratatului NATO, n-ar trebui să facă asemenea declarații. Prins de un vis frumos, m-am trezit dimineață crezând că suntem în lumea britanică. Dar mi-am revenit repede.

În rest, o serie de morți vii (cred că sunt întruchipări ale lui Dracula) turuie declarații pro-est, dar mai ales anti-UE, anti-NATO. Cred că este momentul să reluăm ideea cu Dracula Park, fantasma hoțului ăla peeseedist. Să-i expunem acolo.

Foto: portalinvatamant.ro. Am căutat degeaba o lozincă spirituală, i-am găsit doar pe îmbuibați cerând salarii.

Lasă un comentariu