Sputnicii lui sputnik

V-am scris despre corul de la sputnik. Într-un comentariu, chiar am anticipat puțin faptul ca se pregătește Severin. Ei, nu i-a trebuit mult timp cu pregătirea, a și ieșit la rampă. Dom-le penibil individ. Mai penibil decât toți ceilalți din cor, mai penibil și decât Șoșo cu scuzele prezentate ambasadei rusești la comemorarea uciderii bucovinenilor de către sovietici cu ocazia ocupării Bucovinei prin Pactul Robbentrop-Molotov.

Această Zdreanță Roșie, acest Șobolan Roșu i-a scris lui Putin în calitate de cetățean român și fost ministru de externe rugându-l să nu declare România un neprieten al Rusiei, pasămite Lavrov face o listă a neprietenilor Rusiei, un fel de Listă Neagră și se prăpădește acest Adrian de grija românilor, îl perpelește focul sacrificiului pentru țara lui cea dragă. Trebuie să vă mai spun că circulă zvonul cum că ar fi nepotul lui Pauker. Nu știu dacă chiar el l-a pus pe piață, știu că este fals fiindcă l-am cunoscut pe nepotul real, fiul ginerelui lui Pauker. Desigur, nu s-a prezentat și ca fost pușcăriaș, după cum și celalalt Adi, colegul de pușcărie omite sistematic să se prezinte. Adică, nici usturoi n-au mâncat, nici …

Vă aduceți aminte cum a părăsit Adi Ministerul de Externe? Păi a declarat că are o listă de acoperiți de prin diverse domenii, în primul rând din presă. După mult scandal, a trebuit să plece. Lista (iată cum mereu apar liste, dar eu sunt obișnuit) nu a apărut niciodată. Dacă a existat cu adevărat, se pune întrebarea cum de a ajuns la Adi. Dacă nu a existat, înseamnă că mințile lui erau extrem de zburdalnice și că ar fi putut fi un element de șantaj pentru diverse persoane. La vremea respectivă, se vehicula ideea că sunt acoperiți ai serviciilor române, numai că, acum, ne putem gândi și la alte servicii. Chiar propun cititorilor alcătuirea unei Liste a miniștrilor de externe ai României cu miros de kgb, în primul rând din ultimii 32 de ani.

Dar, mai revin un pic la josnica scrisoare. Declară că românii sunt asmuțiți împotriva Rusiei, că poporul nu trebuie confundat cu „o guvernare minoritară, ajunsă prin diverse inginerii geopolitice în poziția de a decide împotriva voinței exprimate la urne de majoritatea electoratului român„. Oare așa să fie? Băi, ăia mulți care ați votat covârșitor la prezidențiale, băi ăia puțini care v-ați prezentat la parlamentare, de fapt, nici n-ați existat, a votat o inginerie geopolitică, nu voi și, în realitate, poporul a votat pentru Rusia.

România nu a vrut și nu s-a străduit să fie membru al NATO … nici măcar pentru că s-a simțit amenințată de Rusia.” Mă întreb și eu, fără să fi fost ministru de externe, de cine s-ar fi putut simți amenințată România ca să adere la o alianță militară? Bulgaria, Serbia, Ungaria, … Dacă facem și noi o listă a neprietenilor României, pe cine punem în capul ei? Apoi, „prezența României în NATO … ca și a altor state central-europene, ar trebui să fie privită ca un avantaj pentru Rusia.” Asta sugerează că noi suntem o coloană a cincea rusească în NATO, adică un popor de jeguri. Bre, nea Adi, știu că te susțin statisticile cu consumul de săpun pe cap de locuitor, dar pe mata, tot săpunul de pe lume nu te poate spăla.

Românii aparțin latinității orientale și, în consecință, pot fi un interpret perfect al culturii și aspirațiilor Orientului euro-asiatic„. Dumneavoastră, cititorii, simțiți ceva în cultura românească mai oriental decât meridianele care ne străbat? „Politica mimetică și conformistă a actualului guvern este efemeră și, împotriva sentimentului popular„. Vi se pare că sentimentele noastre dominante sunt pro-ruse? „Rusia nu este neprietenul ereditar al României.” Apelează la istorie ignorând anul crucial al ostilității rusești, 1812, prima ocupare a Basarabiei.

Mi s-a făcut greață, uite ce a trimis psd ca europarlamentar, trec direct la finalul apoteotic:

„Cu cele mai bune și prietenești sentimente, rămân

Al dvs,
Dr. Adrian Severin
Ex Ministru al Afacerilor Externe al României

Doctore, ai un anti-vomitiv? Știu că nu ești nepotul lui Pauker, dar sigur ai venit tot de unde a venit și ea. Nu mai încerca să ne convingi, nu e nevoie.

Trebuie să vă scriu că nu este singurul care face asemenea gesturi, adică singurul care se erijează în oficialitate. Colegul de pușcărie Adi, se prezintă și el ca ex-ministru de externe, ex-prim-ministru și, cel puțin declarativ, tot povestește de întâlnirile importante avute prin diverse locuri cu actuale sau foste oficialități străine, sugerând că ar face parte din oculta despre care vorbește Severin, care pune totul la cale. Deși v-am enumerat mai multe jeguri, fără a fi în măsură a vorbi în numele poporului precum acești șobolani, cred că majoritatea oamenilor conștientizează cauza decalajului de dezvoltare dintre noi și vest – nefasta umbrelă rusească sub care am stat 45 de ani, care a supt tot și ne-a dat doar foame și mizerie. Unora, le-a dat moartea. Acesta a fost modelul de dezvoltare rusesc.

Și, fiindcă pagina asta a fost dominată de liste – cea neagră a rușilor, a kaghebiștilor, a lui Severin – mă întreb și eu, ca un contribuabil onest: Oare cei plătiți în acest scop, fac și ei o Listă, nu contează dacă neagră sau roșie, a filo-rușilor, a publiciștilor sputnik, a curtezanilor Moscovei? Doar, predecesorii lor, ai serviciilor sunt cei care au făcut Lista Neagră, lista mea. Ar trebui să fie o lecție cunoscută.

Foto: zoso.ro.

Lasă un comentariu