Se dă

Vă amintiți? Se dă zahăr, se dă carne, se dau butelii, se dau apartamente, se dă ulei, … (cred că exprimarea corectă era se dă peste tot, mai greșesc). Parcă erau moca. De fapt, tot ce se dă ne costă mult, nu numai pe cei ce iau.

L-am ascultat pe onor Grindeanu, prezentând din nou programul de guvernare. Tipul ăsta n-a evoluat deloc din momentul în care era dus de mânuță spre biroul din palatul Victoria de cei doi părinți – dracnea și Călin. Încă nu știu care-i tata, care-i mama. Oricum, a fost a treia cea mai penibilă scenă din politica românească, după Mihaela dragostea Prostănacului și sinuciderea Bombonelului. Omul ăsta este clar un ciudat. Deși am afirmat în multe locuri că și eu sunt un ciudat, există unii mai ciudați ca mine.

Așadar, de pe cai mari, Grindeanu a prezentat științific, pe tabele, succesurile psd și ce realizări vor mai avea.

A izbutit să prezinte clar ce se dă – salarii, pensii, alocații. Cum le vor mări ei. N-a uitat să spună că ei știu și sursa lovelelor, dar a ținut-o secretă.

În rest, ne-a umplut iar de autostrăzi, spitale, … Dar, până la urmă, nici nu mai avem nevoie. Autostradă a făcut deja nebunul ăla – 1 m, un spital au făcut cele două doamne care au luat șuturi de la panarama Firea, îl mai avem și pe ăla cel mai cel spital virtual din sectorul 1, din noroaie ne-a scos deja Vasilica. Uite că, le-am făcut chiar eu un bilanț pozitiv. Rezultă clar că a mai rămas decât ce se dă.

Conform aerului doct al prezentării, mă așteptam să spună, dincolo de sursele lovelelor, implicațiile. Mărirea aberantă a salariilor din trecut a generat creșterea deficitului comercial, dezechilibrarea balanței de plăți și finalmente inflație. Adică, în mod real nu a adus beneficii. Oare, o nouă mărire, va avea alt efect? Oare pe oameni îi interesează câți bani au, sau ce pot cumpăra cu banii încasați?

Dar, domnul Grindeanu nu ne-a spus nimic despre toate acestea, doar despre ce se dă. Fiindcă, cu tot aerul lui autoritar și doct, se adresa clasei de alegători definită de Firea și confirmată de Dâncu.

Și, dintr-o dată m-am luminat. Așa cum Bulibașa va fi boul de sacrificiu la Crăciun, au avut nevoie și de un nou Prostănac.

În rest, nimic nou. Continuă agitația pentru evitarea întâlnirii cu electoratul pentru care sunt dispuși să sacrifice orice, chiar vieți. Vă tot scriu asta de multe luni. Ar mai fi intenția de a pune mâna pe niște sinecuri foarte bine plătite care oferă și control, deoarece nu vor mai putea face asta în viitorul legislativ, își plantează impostorii, acum faza pe ANCOM.

1549446908042-poza-coada

Foto: economica.net, vice.com.

Un comentariu la „Se dă

Lasă un comentariu