Răs-Putin

Russia’s greatest love machine. Cred că am descoperit. Visul bolnav, nu e Hitler, nu e Stalin, e Rasputin – un film frumos, cum fac doar naziștii ăia de americani. Pentru noul Răs-Putin, versul trebuie schimbat nițel – Russia’s greatest war machine. De fapt, cred că Răs-Putin este sfâșiat între dorința de a le-o trage el la toate și visul de a fi bătăușul mahalalei. În locul lui, n-aș ezita, dar el nu ascultă îndemnul meu make love, not war. De altfel, Răs vine de arhaismul românesc răsboiu. Restul, de la putină, nu mai e nevoie să explic. Totul probează rădăcinile geto-dace ale eroului.

Sigur, nu mai este călugărul cu statura impunătoare dar cam împuțit, este un super-erou, upgradat, mult mai mic de stat, dar mare la sfat adică, mic și rău cu ochi reptilieni. Pe vremea originalului nu erau stadioane (poate nici măcar arene de tip roman), dar acum sunt și Răs-Putin le folosește. Neputând hipnotiza asistența precum înaintașul, noul Răs-Putin minte, nu total – doar 80%. Așa se face propaganda pentru proști. Altfel, este cu crucea rusească în mănă și, deși nu știe textele ca predecesorul (dar cine le mai știe în ziua de azi), se străduie să le zică, fiindcă se consideră singur trimisul special pe Pământ.

Noul super-erou rade Ucraina de pe pământ cu totul. Deja deportările au început, dar cine se pricepe mai bine la asta decât rușii? Nouă ne-au aplicat-o din 1812. Așa, cum vă spuneam, vor face curățenie generală, fără naziști. Îi împușcă pe toți, le elimină ADN-ul. La denazificare au experiență de doar vreo 75 de ani, dar e suficientă. Bun, când totul va fi gata, privirile vor avea orizonturi largi deschise, bisericile păgâne nesupuse Kremlinului nu vor mai întina zările, când de pe Donul liniștit vei putea privi Nistrul. Atunci, după modelul înaintașului Ilici rumânul, va trimite pe unii din Donbas să planteze panseluțe în restul Ucrainei.

Probabil îl roade pizma pentru actoria evreului nazist. De aceea și-a ales acest rol uriaș. Ba chiar se pare că, în mintea lui pârdalnică, va fi un serial. Acum rulează sezonul 1. Vă dezvălui în avanpremieră doar momentul în care-l consolează pe Stalin.

Se zvonește că, în sezonul 2, îi va lua locul lui Chiril. Va fi o economie serioasă în bugetul serialului. Astfel, acțiunea specială a serialului va putea fi extinsă până la Prut sau, mai departe. „Împrejurările în care s-a aflat Rusia în 1812 ne-au silit să nu cerem decât Prutul“ a spus Contele Louis Langeron, general în armata țaristă și super-eroului îi place istoria, mai ales așa cum o povestește sau și-o închipuie el însuși. Oricum, speciala asta nu se va lungi după sezonul 3. Un episod special va fi dedicat unui subiect lingvistic. Litera Z va fi inclusă fără sunet asociat în alfabetul rus doar cu scopul glorificării lui Răs-Putin și va fi interzisă alfabetului nazist latin.

Numai că, abia și-a luat avânt (sau vânt?). Ungaria prietenă este icișa. Austria este deja 50% rusească, drumul Berlinului este cunoscut. De-aci încolo, văzând și făcând. Să mai piardă un sezon cu zidul ăla din Berlin? Nu, e prea previzibil și cu prea multe sezoane. Deci, fără zidul Berlinului. La Paris au copyright pe termenul bistro. Și gata, la Mânecă. Aici, este zona perfidă a Albionului, noroc că este tunelul ăla gata făcut. De fapt, a fost făcut de specialiștii sovietici.

Acum, în ce privește proiectul scenariștilor, sunt niște semne de întrebare. Alaska e pământ rusesc, probabil rușii au fost până la Atlantic, pe vremea aia Canada nici nu exista, abia p-ormă Yukon și celelalte. Poate zona asta ar trebui abordată încă din sezonul 2.

Este loc de multe sezoane fiindcă mai sunt zone sudice, uite pentru Afganistan, super-eroul nostru are o adevărată nostalgie. Oricum, e obligatoriu un coridor terestru la Vostok, Rusia Antarctică. Se va vedea și geniul tehnic al savanților ruși.

Acu’, la episoade, e loc destul. Dar încep probleme cu actorul care e cam puriu. Însă, super-erou fiind, sunt sigur că va putea conduce ostilitățile din mausoleu care va fi, obligatoriu, unul mare, mare, mare și cu aur mult, mult, mult, mai mult decât cel din tezaurul la care visează rumânii. La urma urmelor, s-o fi săturat de buncăr – ați văzut cum, sătul de izolare și-a riscat viața pe stadion – un adevărat erou.

În rest, se speră că va sparge toate recordurile de box office dacă naziștii de americani, englezi, francezi nu vor lansa excesiv de multe nucleare drept răspuns, caz în care se va juca fără spectatori. Asta e. Nu știu ce-au pierdut. Oricum, statuetele sunt din metal, s-o mai găsi un Oscar prin moloz.

Din nefericire, n-am fost singurul care a făcut asocierea, înaintea mea au mai fost câțiva:

Și o variantă în românește https://fb.watch/bTeeF_Pnly/

Foto: economictimes.indiantimes.com, smithsonianmag.com, podul.ro, moldova-suverana.md.

Lasă un comentariu