Succesuri

Toți cunoașteți aversiunea mea privind bugetarii români, motivul pentru care evit și amân cât pot interacțiunea cu ei. Doar că, viața nu mă lasă, vreau sau nu, trebe.

Legat de procesul privind clădirea bunicului, am fost ieri la Registrul Comerțului să capăt niște informații scrise privind două firme care, contrar legii, au făcut ce-au vrut pe acolo, dar cui îi pasă de lege. Oricum, legea nu prevede vreo pedeapsă pentru asta, eventual, anularea acțiunilor respective. Adică, nici această anulare nu este sigură. Cum să nu-și facă de cap?

Așadar, m-am prezentat la ghișeu cu două formulare gata scrise. Funcționara mi-a spus că nu e bine așa, pentru una dintre firme trebuia alt formular fiindcă doream informații mai sumare. Îmi trebuiau și copii după buletin și nu aveam. A luat buletinul, și a făcut copii, am luat formularul pe care l-am completat cu scrisul meu mizerabil. Am rugat-o să păstreze și formularul vechi în care datele erau trecute foarte clar. Mi-a dat nota de plată (vreo 300 lei) și, după aceea, mi-a dat două bilețele cu programarea pentru a ridica documentele – unul în 20 de minute, unul abia luni.

M-am dus în mașină și am dat niște telefoane ca să-mi treacă timpul. M-am întors la ghișeu, îmi cere ambele bilețele, vede mirarea mea, dar îmi face un semn complice și îmi dă ambele documente. Măi să fie!

M-am întors acasă și am intrebat-o pe soție dacă i se pare că stârnesc mila. A zis că nu, dar știe ce poamă sunt. M-am uitat și în oglindă fără să remarc ceea ce urmăream.

După masă, m-am întâlnit cu o femeie mult, mult prea tânără și frumoasă, de vârsta lui fiu-meu. De câte ori o văd, salivez, dar n-am ascuns asta niciodată nimănui. I-am captat privirea albastră cu ochii mei verzi de șarpe care se crede câne, i-am povestit tărășenia și am întrebat-o și pe ea dacă stârnesc mila fiindcă știe că, de obicei, stârnesc ura. Mi-a spus că nu, că funcționara a vrut probabil să mă scutească de un drum. Bine, dar copiile buletinului? Dar de ce?

Rămâne un mister. Poate, funcționara era bolnavă sau poate era vaccinată și-i greșiseră ăștia chip-ul. Dar dacă mi l-or fi greșit mie? Te pomenești c-oi fi devenit mai bun? Încep să mă îngrijorez – pe cine, la cine să reclam?

Foto: capital.ro.

Lasă un comentariu