Românii și aurul

Nu, nu e vorba de filmul cu ardelenii. Doar cu hoții ăștia de români.

Dezbateri la Tv între niște nespecialiști (specialiștii sunt câhhh). Spre uimirea mea, am auzit și minunata remarcă „dacă ajungeți la putere o să dați afară 15%”. Mărturisesc că am scris despre această afirmație în Ce weekend, dom-le gândindu-mă că exagerez nițel. Da’ de unde, am auzit-o și aici, nu numai la basarabeni. Strict personal, cunoscând sistemul administrativ, consider 15% un procent mult prea mic. Oricum, o asemenea lozincă spune multe și despre cel ce o debitează (o doamnă psd-istă foarte decorativă) și despre ținta (target-ul ca să înțeleagă și proștii) mesajului, atât din punct de vedere intelectual cât și al caracterului.

Dar să revenim la aurul disputat în absența unor finanțiști serioși. Auzind promisiunea că dacă repatriem valorile depuse pe-afară o vom duce mai bine, mi-am făcut repede socoteala: dacă ăștia fură 90% și dacă ne împart 10% (trebuie să ne dea și nouă o mică șpagă), cam cât ar ajunge la mine. Cred că nici măcar de-o verighetă (nu c-aș avea nevoie). Oricum, nu-mi doream un ghiul, e de prost gust.

Numai că, am aflat că minunatele mele carduri cu care am plătit ca un boier prin călătorii, nu vor mai putea avea acest rol. Apoi m-am gândit și eu un pic. Păi asta înseamnă că leul nostru traco-geto-dacic nu mai are acoperire, că se devalorizează. Dar stai, toate prețurile noastre sunt raportate la valute forte. Asta înseamnă că vor crește nemăsurat. Mi-am adus aminte de anii ’90 cu inflația galopantă, cu creșterile uriașe de prețuri de la o zi la alta.

Mai aproape de zilele noastre, avem exemplul înțelepciunii lui Maduro, care și el a făcut acest gest, tot fiindcă rămăsese fără bani și, probabil, era pus pe ciordeală. Eu cred că_cam la fel  vor și inițiatorii Liviulică și Șerbănică. Pe Dracnea l-am tot pomenit. Pe Șerban, de două ori, odată pe larg în Sexul anal.

Am mai auzit și prostia precum că bonitatea în aur nu are importanță. Importantă ar fi starea și dinamica economiei, iar psd a adus economia pe cele mai înalte culmi. Atenție! Prostia asta o vehicula și ceașcă. Îmi aduc aminte de valoarea leului comunist pe vremea raportărilor false. Mai țin minte ce greu a fost și cât a durat minunata plată a datoriei externe. La ce ne-a folosit?

Viitorul majorității oamenilor din Românica este legat de lovele, indiferent cu cine votează. Ce se va întâmpla dacă banii nu mai au valoare? Fiecare va trebui să-și vândă activele (dacă are) ca să aibă de mâncare. Vor reapărea talciocurile cu amărâți care vând nimicuri pentru a cumpăra o pâine.

Viața bate filmul și prostia n-are limite„cirezile de imbecili” ale lui Petre Țuțea.

Un comentariu la „Românii și aurul

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu