Nostalgia

Rezervații. Există rezervații naturale de care noi ne-am cam bătut joc. În America, există rezervații pentru indieni. Este vorba despre mici state în stat. Au o legislație proprie, diferită de cea a statului respectiv și de cea federală. De fapt, sunt menite a conserva cultura, obiceiurile și dialectele indiene. Interesant.

Propun o soluție menită a satisface orgoliile de șefi ale psd și chiar pe unii nostalgici ai frigului în case și ai înfometării. Să le înființăm o rezervație.

Mă gândesc la o zonă cu blocuri cenușii, știu ceva de genul acesta pe la Hunedoara, o mulțime de blocuri, cutii de chibrituri confort II și III, chiar IV (WC în bucătărie) părăsite. N-au decât să repună pe picioare o veche întreprindere în care doi să muncească și opt să fure, toată lumea să aibă salarii asigurate. Acolo pot să stea în frig iarna, pot să bage carne rar, să stea la cozi la adidași și gheare. Totul va funcționa pe bază de se bagă și se dă.

Desigur, mobilele, cablul și internetul vor fi prohibite. Vom găsi printr-o chetă de la populație, ceva Tv alb-negru, câteva telecolor doar pentru aleși, oricum doar unul de familie. Își vor înființa un post Tv care va emite doar trei ore, difuzând cuvântările potentaților psd și înregistrări cu ceașcă. Muzica străină va fi interzisă. Mașini puține, doar Dacii de pe vremea uzinei getice.

Rezervația va avea graniță și grăniceri care-i vor împușca pe cei ce vor dori să fugă dincolo. Oamenii nu vor avea pașapoarte, eliberarea lor fiind doar o excepție, iar pentru orice ieșire va fi necesară o viză a cărei eliberare va dura cel puțin șase luni, dacă se va elibera.

Cei care vor avea musafiri de dincolo, își vor strica dosarele. Oricum, vor trebui să-i servească cu adidași pe varză. O cititoare care mi-a spus că-i plăceau foarte mult, le va oferi moca rețeta.

Numele rezervației va fi Colonia Nostalgia. Colonia – în amintirea coloniilor de reeducare a îmbuibaților.

Am și o completare. Mă gândesc să ne punem bine cu rușii – cumpărăm câteva sute de hectare undeva departe în Siberia, construim acolo blocurile gri confort IV. Cred că este cea mai bună investiție.

De, nu poți face nimic în gusturile nimănui.

1549446908042-poza-coada

Foto: vice.com, globalist.it