Capul lui Moțoc vrem

Ehe, ce vremuri. Mulțimea furioasă cerea capul Moțocului. Doar că, între timp, veacul a înaintat. Moțoc nu mai e Moțoc, este o hidră cu multe căpățâni, un zmeul-zmeilor cu foarte multe capete care nu mai scoate flăcări pe nas, ci gaze, multe gaze otrăvitoare. Oare unde este cea mai puturoasă hidră de pe la noi? Ghici ciupercă ce-i. În MI.

Tocmai ieșiră la iveală alți rahați ascunși sub presurile MI – crima din Bolintin, tâlhăria de la ieșirea din București. La Bolintin, oamenii au reclamat ani de zile bandele de romi. Poliția nu a intreprins nimic. Cel mai nevinovat motiv poate fi lenea. Restul sunt motive foarte grave. Cum naiba să-ți fie lene când ai un salariu baban, cu sporuri nenumărate, cu îndemnizații de tot felul, inclusiv de bocanci, când ieși la o pensie specială de tânăr? Dar dacă n-a fost doar lene? Iată că a fost omorât un om de alți patru și poliția l-a reținut doar pe unul.

La Popești-Leordeni, victima era sub control-judiciar. Mie, ca profan, mi se pare a fi un jaf la pont. Și, de aici, pot fi doar speculații care mie, suspicios cum sunt, mi se par cu ață albă. Cine a dat pontul? De ce au spus tălharii că sunt polițiști? Nu cumva știau că-și vor intimida victima? Nu cumva … ? Oare cum se pot procura mai multe uniforme de poliție?

Poate-i momentul unui mic bilanț cu multe scandaluri / anchete nesoluționate. Caracal – două victime. Bacău – alte două. Arad – încă una. Pădurarul din Maramu … Cred că mai sunt și le cunoașteți. Anchete, zornăit, nicio finalitate. La Bacău, descreieratul acela a făcut o grămadă de plângeri fără rezultat. Pe lângă cazurile grave, pe media au apărut o mulțime de situații hilare care ilustrează toate același lucru. Oare câte cazuri or mai fi clasate, autor necunoscut, mușamalizate, păstrate în vederea prescripției?

Vi se pare că ne oferă siguranță și încredere?

Foto: ziaruldeiasi.ro.