Scelerații

Vă aduceți aminte de ceașcă? Ce mare erou, ce poze cu animalul ținut ca să fie împuscat, ce satisfacție manifestă cele două javre privind ursul. Nu și-a făcut poză cu țăranii pe care i-a împuscat la Vadu Roșca, dar au supraviețuit martori. Nu mai este cazul acum cu martorii – orice faci este imortalizat pe veci. Dar, dacă ai Butonul, poți distruge și vecii-vecilor.

Două zile după postarea paginii Ieșirea, am ascultat comentariile unui fost șef MI5 făcute în același sens. De fapt, amenințarea și ieșirea sunt cele două elemente principale ale unei asemenea negocieri – avantajele și dezavantajele, șantajul (în fond, este un mic șantaj). Cam așa decurg negocierile între niște oameni normali – adică unii care au limite, acceptă un pic de logică, acceptă niște norme. La fel este discuția cu precupeața de varză, la fel ar trebui să fie între două țări precum Rusia și Ucraina.

Numai că, în situația de față, avem de-a face cu o hienă turbată care nu mai ține cont de nimic – spitale, copii, civili sau militari, rusi sau ucrainieni, reguli și legi internaționale, tribunale. Nimic nu mai există. El, nebunul, este legea. Trăiește într-o lume proprie, joacă într-un film care rulează doar în mintea lui bolnavă, în care el este Stalin, Hitler și Războinicul luminii în același timp, personajul de neînvins. Mai nou, duce și o cruciadă. Este singurul tip de om care ar accepta să i se producă asemenea poze. Problema este că un asemenea specimen are butonul care reprezintă pericolul apocalipsei pentru omenire.

Revenind, unui asemenea psihopat trebuie să i se ofere o ieșire, care să-i liniștească patologicul ego. Până-și găsește propriul Ilici Iliescu care să-l lichideze, trebuie liniștit. Ăsta este clenciul unei bune negocieri.

Foto: newsweek.ro, hotnews.ro, click.ro, monitorulexpres.ro.

Lasă un comentariu