De la iesle la internet

Tocmai trecu Crăciunul, sărbătoare umbrită de păcatul aruncat asupra noastră, ca popor, asupra tuturor românilor, de niște Lepre kaghebiste, acum 33 de ani.

Deși din neamul lui David, Iisus s-a născut într-o iesle. Se spune că n-a fost loc în altă parte, poate are o puternică încărcătură simbolică, poate așa a fost sorocul. Însă, nimic nu este întâmplător în biblie. Sigur, nici ieslea. În sfârșit, căldura era asigurată de animale. Idilic, din nou simbolic.

Dar să vedem cum a înaintat veacul după ieslea primordială și înainte de a veni căldura cu gazele fetide din răsărit. Omul a învățat încet să folosească natura – mori de vânt, mori de apă.  Căutând elixirul nemuririi, chinezii l-au descoperit pe cel al morții – praful de pușcă.  Astfel că, pe la anul 1000 d.Hr. l-au și folosit în lupta cu mongolii. Acolo a fost începutul care ne-a dus zilele acestea la amenințările și șantajul nebunului cu bomba. Ca să rămânem la cele sfinte, tot de acolo a plecat și urarea de a face cadou de Crăciun copiilor ucrainieni cât mai multe rakete, urare diabolică chiar și pentru Kiril.

Pasul doi a fost făcut, în opinia mea, de Newcomen (1712), apoi de Watt (1776) – motorul cu abur. Iată de ce, teoria idioată a lui Marx a fost o minciună chiar de la creare (1867). Exploatarea omului de către om??? Cine este exploatat pe un ogor lucrat de mașini automate, eventual dirijate de la un ecran? Dar să lăsăm idiotul ăsta și proștii, adepții lui.

Iată că, de aproape 350 de ani au apărut și s-au dezvoltat mașinile, motoarele au început să înlocuiască forța umană. Următorul pas a fost făcut la sfârșitul secolului 19. Hertz, apoi Marconi, au deschis era comunicațiilor. Comunicații, adică informație, adică nimic palpabil, material? Chiar așa. Imaterialul a început însă în ieslea materială cu Duhul Sfânt. Trivializând, ne putem gândi la bârfa de pe băncuța din portiță care face și desface. La fel este și propaganda sau fake news, ca parte a propagandei. Așadar, puterea informației. A început războiul informațional.

Calculatoarele se pare că au existat încă din antichitate. În fond, chiar și abacul este, într-un fel, un calculator. Dar prima lor dezvoltare serioasă a fost în ultimul război mondial, legată de criptare / decriptare. Iată o sculă pentru prelucrarea informației.

De aici încolo, progresul este determinat de tehnologie, mai precis, de fizica solidului. Aici, chiar și materialul devine imaterial. Între 1947-1959 sunt create primele tranzistoare, toate la Laboratoarele Bell, cu mai mulți fizicieni implicați și nițel Nobel. Ca să înțelegeți mai clar ce anume înseamnă tehnologia, menționez că prin anii ’80 dimensiunea unui tranzistor era pe la 10 μm iar acum, de 1.000 de ori mai puțin.

Nu l-am menționat pe Lomonosov fiindcă nu există, ca mulți alții din lumea rusă, este doar plăsmuire. La fel precum comunismul, după cum ne-a lămurit chiar nebunul, care este doar o minciună. Din cele de mai sus, puteți discerne cu ușurință de ce armele rusești sau ale altora nu pot exista fără tehnologia americană. Puteți ignora liniștiți și premonițiile noii Mame Omida din umbra nebunului – de ce nu a dezvăluit și viitorul lumii ruse? Poate, fiindcă nu există.

Din etapele punctate de mine, după iesle, au trebuit 1.000 de ani pentru apariția prafului de pușcă, încă vreo 700 pentru primul motor, aproape încă 250 de ani până la primele tranzistoare. A urmat o explozie tehnologică, microminiaturizarea exponențială în doar niște zeci de ani. O adevărată revoluție tehnică. Și, deși ieslea a rămas undeva în urmă, nu trebuie uitată. De acolo a început.

La mulți ani!

Foto: facebook.com.

Lasă un comentariu