Relații mascate

Atenție! Pagină +18

Să presupunem că două persoane virtuale se decid să înceapă o relație, să se cunoască fizic. Chiar dacă și-au făcut reciproc cunoscute poze reale, chiar dacă au vorbit la telefon sau video, este posibil să aibă surprize – plăcute sau deranjante.

Cam la fel și cu măștile chirurgicale. Totul pare perfect, dar când își dă jos masca, … La urma urmei îi acoperă aproape jumătate de față. Poate ascunde ceva hidos, poate descoperi ceva complet diferit în fizionomie – plăcut sau deranjant, de gustibus.

Nici cu distanțarea socială nu e foarte diferit. Ce faci când inviți un partener la dans, fie și cu mască? Îi ceri analizele nu mai vechi de trei zile?

Ce facem cu perinița la nunți, botezuri, diferite sărbători? Păi, după ce că n-ai decât opt alternative, practici țucatul prin mască? Trebuie să fie mai rău decât prezervativul.

Dar cum rezolvăm problema adolescenților cu hormonii duduind? Ce i-ar putea obliga la respectarea distanței sociale?

Cum am constatat că multe instituții ale statului se numesc institute, propun înființarea unuia autentic, pentru studiul măștilor. Nu, nu al celor de lepre. Dar n-ar strica, pentru conservarea marilor valori traco-geto-dace altoite de romani, crearea unei măști transparente cu dispozitiv de sărut franțuzesc.

Am avea, în sfârșit, prioritatea noastră, mult visată.

Foto: extreamcs.com