Cu masca pe figură

Probabil unii dintre dumneavoastră cunosc expresia cazonă. Nu mi-a plăcut armata, am ocolit-o cât s-a putut, practic n-am făcut-o. Este un detaliu asupra căruia nu m-am confesat încă.

Va să zică, ieri mă dusei și eu să cumpăr ceva de crăpelniță, desigur cu masca pe figură. Ei, umplui eu coșul și stăteam liniștit la coadă la casă. Când, ce să vezi, unul din fața mea, își lăsă jos masca, să mănânce un corn. Toate bune și frumoase. Numai că, după ce l-a terminat, strivi cu grijă ambalajul și-l băgă în buzunar. I-am atras atenția soției care a insistat să nu mă bag – de unde știu că nu taxează ambalajul.

Dar, din nou, privirea mea atentă a scos ce-i mai rău din om. Nu l-a taxat. A plătit cache, avea un purcoi de bani legați cu elastic. A cumpărat foarte-foarte multă carne și mezeluri, dar relativ puțin din fiecare fel. Am dedus că nu are un magazinaș, ci se pune de-o paranghelie. Nu vă ofer indicii fizionomice, de ținută, atitudine sau de ADN ca să nu ziceți că sunt rasist.

Nu m-am putut abține până la capăt, așa că i-am spus casierei, cu singura consecință că i-am citit expresia feței.

Și acum, mă macină gândurile și regretul că n-am făcut scandalul obișnuit pentru mine. Rămâne pe data viitoare. Deocamdată m-am descărcat pe WP.

Foto: ziuaveche.ro

2 comentarii la „Cu masca pe figură

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Dreapta | Născut pe lista neagră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s