Sinecuri

E plin statul român de ele. De la CCR la ultimul slujbaș de primărie. Slujbe grase, pregătire zero, răspunderi zero. Singura condiție, obediența față de cel care l-a numit, cel care l-a știutîl știu eu pe toarșu. În rest, respectarea artimeticii.

De actualitate este CNCD, aia cu discriminarea. Să nu vă închipuiți că această instituție este ceva simplu – direcții, servicii, birouri, secretariate, comunicare, … plus colegiul director. Ceva stufos dom-le că are balta pește. Ei, colegiul ăla este cu artimetica – 1 UDMR, 4 PSD,  1 ALDE, 1 PNL, 1 minorități, încă 1 Istvan ONG, adică 6 femei și 3 bărbați toți cu rang de secretari de stat, fiecare cu istoriile lor ușor de intuit, printre care niște președinte de femei la PSD. Nici cu pregătirea nu stau grozav, dar să zicem că sunt eu prea exigent.

Cu CNCD au avut mulți probleme. Și CTP îi iubește tare. Cel mai cunoscut scandal este legat de Time New Roman și „curva lui Dragnea”. A mai fost discuția cu utilizarea termenului penali. Acum, a ieșit în evidență cu soluțiile în cazurile Iohannis-PSD-ungurii și „Ciuma Roșie”. Bombonel comentează nemulțumit. Vă mai aduceți aminte cum Cârlanul, obsedat de Băse, îl menționa aproape în fiecare frază? Și Bombonel a trecut prin faza asta după ce a ajuns mic. Dar, după pierderea steluței primite de la Ilici, e înnebunit după Iohannis care i-a luat-o. Este extrem de revoltat că trei pesedeice au fost de acord cu „formula ciuma roșie„, ne-respectând artimetica. Pe mine, doar mă amuză. Oare Ciuma Roșie este altceva decât Zdrențele Roșii, Leprele Roșii? Eu cred că sunt sinonime. Oricum, Bombonel susține acum pe față apropierea de Rusia și China.

Cât privește sinecurile, sunt căpușe tradiționale ale sistemului bugetar. Chiar dinainte de ceașcă – vă aduceți aminte „e soția tov. colonel”, adică nevasta ăluia avea un post în care nu făcea nimic și nu o atingea nimeni. Exemplul de azi este polițaiul ăla idiot din Olt/Caracal, mutat disciplinar șef la frontieră. O altă sinecură, răsplătită pentru înaltele servicii cu o specială.

Se vorbește despre dezastrul TAROM. Nu este decât o altă sinecură pe capul bugetului.

Ce cutremur ar putea să zguduie din temelii sistemul sinecurilor, al impostorilor de care, iată, în condiții critice, depind viețile noastre, care macină bugetul?

2 comentarii la „Sinecuri

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Iar sinecuri | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu