Fumul alb

În sfârșit, s-a ivit. În ciuda clamatei victorii în alegeri a psd. Ei au uitat că majoritatea în parlament este victorie. Au criticat faptul că aceasta va fi formată din formațiile de pe locul 2-3-4, uitând că ei au făcut-o cu locul 7.

Deși i-am votat de mai multe ori, nu mi-a plăcut prestația USR. I-am votat fiindcă i-am considerat un suflu nou, tineri școliți de Soros să vină de hac psd, așa cum sună propaganda pesediștilor. De altfel, sloganul menit a speria alegătorii, cred că a fost mai degrabă o bună recomandare.

Am înțeles dorința de afirmare și orgoliul lui Barna de a candida la președinție. Am înțeles și loviturile pe sub masă date PNL în timpul campaniilor electorale recente din dorința de a-și maximiza procentele. Însă ei, sau Barna, nu și-au înțeles scorul slab. Nu mi-a plăcut atitudinea lor la negocieri, nu au înțeles nimic din candidaturile pentru București când PNL i-a favorizat. Dacă aș fi fost în echipa de negociatori PNL, nu ar fi obținut atâtea portofolii. Am convingerea că o mare parte a electoratului de dreapta a perceput la fel ca mine.

Dar acum zarurile au fost aruncate. Ce aștept eu? Păi, o reducere drastica a aparatului bugetar de toate felurile, inclusiv companiile de stat, pentru ca din banii respectivi să se facă investiții de care să beneficieze toți românii, nu numai o categorie restrânsă. Aștept corectarea tuturor legilor strâmbe introduse de psd în ultimii ani, aștept o asanare a administrației de toate felurile deși, inițiativa fără penali, pe care am semnat-o, nu cred că este cheia succesului. Sper ca noua majoritate să rezolve problema sculelor psd de tip CCR, AP, ș.a. Mai aștept să fie corectată uriașa inechitate a specialilor din societatea românească, sub orice formă s-ar ascunde aceste gratuități mizerabile.

Dacă investițiile vor fi posibile, s-ar putea ca, în vreun an, să vedem mișcându-se întâi infrastructura. Vom trăi și vom vedea, desigur dacă ne va lăsa COVID-ul.

În închiere, cum zicea răposatul, am și niște vești bune. Grațiela Leocadia Gavrilescu, Stativă și Solomon, presupun că și mulți alții ca ei, pot fi regăsiți în noul parlament. AUR s-a lărgit în Vaslui cu bulibașa local, nu acela al psd. Așadar, bucurați-vă.

Mai am și o întrebare încuietoare. Ce ziar, virat de câțiva ani în barca psd și a A3, nu a publicat nimic despre procesul încheiat zilele astea cu Paul cap de afiș?

Foto: b1.tv, oficiale.

3 comentarii la „Fumul alb

  1. Salutare, Florin ! 🙂
    Incredibil dar ADEVĂRAT ,
    față de articolul sus POSTAT ,
    te informez cu sinceritate ,
    că SUNT de ACORD în totalitate ,
    cu cele de tine postate ! 🙂
    La ÎNTREBAREA din FINAL,
    tot sincer îți mărturisesc ,
    că NU ȘTIU care-i ziarul la care te gândești ! 😦

    Alioșa ! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu