Unde-i baba?

În amintirea Motanului

Aveam un prieten, nu-i prea plăcuse cartea. Fusesem colegi la primară iar, la liceu, în clase diferite. Un tip destul de înalt, cu fața ușor imberbă, albă, brunet, cu ochi albaștri. Avea pomeții obrajilor cam roșii. Îi plăcea să facă glume despre orice, era foarte amuzant. Știa o grămadă de bancuri. Intrase la institutul de marină din Constanța. Deși însurat, venea cam des la întâlnire cu noi, cu gașca. Totuși, nu i-am cunoscut soția. Ei bine, Motanul (așa era poreclit) a terminat Institutul și a plecat în voiaj, cred că prima ieșire. Era îmbarcat pe Independența – marea mândrie socialistă. A fost dintre cei care au pierit odată cu mândria noastră. Au rămas două fetițe fără tată acum aproape 43 de ani. Un absolvent, din aceeași perioadă, poate un pic mai târziu, tot Traian, a ajuns președinte. Ce înseamnă soarta!

Văzui propaganda Kremlinului cu nebunul trăgând la avtomat. Desigur, în tonalitatea obișnuită de promovare a unei imagini de macho unui pitic, pe vremuri ciuca bătăilor din mahalaua lui, încă marcat de acele vremuri, ajuns stăpân de buton roșu, fără un real consult psihiatric.

Am rememorat poza, probabil trucată, cu ursul, a nebunului. Așa mi-am amintit și bancul Motanului.

Un american, un rus și un rom fac un concurs. Între probe, să rupă laba unei ursoaice și să i-o tragă unei babe. Intră americanul, …, intră rusul, …, în sfârșit, romul. Este închis cu ursoaica, trece jumătate de oră, trece o oră, la un moment dat, iese teafăr, gâfâind și întreabă:

      – Unde-i baba, să-i rup laba?

Oare nebunul ar fi în stare?😀

P.S. Știu pe unul, pe la noi, mare amator de urși, dar care n-a fost în stare să-și nimerească țeasta.

P.P.S. Special pentru nostalgici. Nu-mi amintesc exact care navă de capacitate mare, puțin după Independența, cu niște bijuterii de motoare sclipitoare Kawasaki, încă neterminată, a ieșit în probe de larg și i s-au gripat motoarele. Comisia de anchetă a constatat utilizarea unui ulei de calitate proastă. Las la alegerea nostalgicilor să decidă cauza – simpla hoție românească sau ordin de la înțelepții partidului?

P.P.P.S. Sper că ați remarcat corectitudinea politică la redactarea bancului.

Foto: ziare.com.

3 comentarii la „Unde-i baba?

Lasă un comentariu