Anti-covidirea

Vedeți dumneavoastră, campania de vaccinare merge în teorie OK, ne tot lăudăm. Cunoscându-ne neamul, am ceva îndoieli privind păstrarea corectă în condițiile pretențioase cerute de fabricant. Nu cumva, merge și așa?

Autoritățile au stabilit o regulă clară a priorităților la vaccinare. S-au stabilit trei faze. Doar că, între timp a apărut clasa indispensabililor. Interpretați termenul cum doriți dumneavoastră, la propriu sau la figurat. La urma urmelor, care este propriul și care este figuratul? Astfel încât, am constatat că niște prezentatoare Tv (Digi și A3), au declarat pe post că și-au făcut și rapelul. Fiind faza a doua, poate vă gândiți că or fi bolnave de ceva, doar că meclele lor nu o arată. Mai rămâne doar clasa indispensabililor – oare pentru cine? Nu cred că sunt doar ele, am sesizat o schimbare de atitudine clară a personajelor Tv în sensul relaxării.

Între timp, s-a dat pe post și vaccinarea Simonei. Deși sunt aproape rudă, deși îmi este simpatică chiar cu lipsa ei de concentrare pe la turnee, mi s-a părut ciudat. Tot sunam la call center-ul cu pricina, așa că am întrebat. Mi s-a răspuns – păi, olimpicii. Da dom-le, olimpicii, însă nu-mi aminteam să fi citit asta, probabil am sărit rândul respectiv.

Apoi, colonelașul căruia între timp i-a crescut aplombul, a declarat live că în afara centrelor de vaccinare ordinare, mai sunt și unele speciale, ale MI și MApN care n-ar fi sub controlul centralizat. Asta înseamnă că_comisarul șef Lupu Nelu, acela care are și specială și salar și băiatul la SRI, acela care a închis spitalul Gerota fără să pățească nimic, a primit și rapelul bine meritat și poate pleca liniștit să viziteze iar, cucernic, Țara Sfântă. Mai înseamnă că toți gaborii ăia care-și fac de cap pe la Onești, pe la secția 16 și cine mai știe pe unde au primit și rapelul. Dar există gabori care nu-și fac de cap, credeți asta? Vă închipuiți că MApN a vaccinat doar pe cei susceptibili a pleca pe teatrele de operațiuni? Dar nevestele, copii mari, amantele, toți ai lor, nu sunt indispensabili? La urma urmelor, nu trebuie protejați milițienii și jăndarii ca să se poată îmbrânci între ei? Dacă n-ar fi protejați, noi ce-am mai vedea la Tv?

Credeți că am epuizat eu aici lista matrapazlâcurilor și protejaților, a indispensabililor?

Foto: dw.com.

Lasă un comentariu