NOI muncim, NOI controlăm

Mai țineți minte lozinca asta comunistă? Sănătos principiu, totul nu poate fi decât  minunat. Ei bine, cum v-am povestit, începutul l-a făcut Ana Pauker – n-avem diplome, ni le tipărim singuri. N-avem școală, nu-i mimic, ne-o facem, după chipul și asemănarea noastră. Adică o școală pentru neșcoliți, condusă de inculți. Doar cine nu vrea, nu trece. Astfel, plecând de la A.A. Jdanov, s-a ajuns la Ștefan Gheorghiu, actuala SNSPA.

Care era valoarea lui Ștefan Gheorghiu? Zero. Dar ca să fii șef la ceva, îți trebuia patalamaua lor. Profesorii erau niște politruci, școliți pe la Moscova, plimbați prin vest, fiindcă erau cadre de nădejde, nu-și trădau țara fugind. Desigur, erau plini de fumuri înalte, nu le ajungeai cu prăjina la nas, că doar mai puțin de unul dintr-o mie avea voie să mai iasă din țară. De fapt, era un loc de întrecere între Secu și KGB. Probabil că cei mai mulți erau și una și alta.

Cum se realizau toate astea – plimbări, salarii, avantaje – pe banii statului care nu-și putea hrăni cetățenii, nu le putea asigura nevoile elementare.

La sfârșitul lui ’89, fiindcă le tremurau izmenele, și-au scos Ștefan Gheorghiu din denumire. Apoi, Petrică (nu KGB-ul) a ascuns-o un pic, și tot el a renăscut-o ca pasărea Phoenix, sub numele de SNSPA. S-a schimbat ceva? Nu, aceiași politruci Secu-KGB, aceeași fabrică de diplome și de impostori, izvorul imposturii românești, impostura instituționalizată.

Adică, este o instituție de stat pentru fabricarea de impostori pe care-i folosește chiar statul, deși știe că sunt impostori, care se folosesc și ei de stat în scopuri personale, pecuniare. E ca un ghem de interese – statul plătește SNSPA (adică niște impostori) să producă alții, mari oameni de stat. Interesele nu sunt însă deloc de stat, sunt doar ale clicii care se auto-întreține. Pe situl izvorului imposturii, ei se prezintă ca fiind cei care-i pregătesc pe oamenii care vor avea puterea. E și o listă alumni unde, alături de Remus al vulpii, îi mai găsim pe Claudiu Târziu (pentru cei care susțin că a venit de nicări), Bulibașa, Veo, … Fiindcă am ajuns aici, reamintesc că și ceașcă a absolvit Ștefan Gheorghiu înainte de a fi marele șef, deși diploma de bac a luat-o după ce a ajuns prezident. Încă odată se vede ce mare rol nefast are această instituție.

Doar că, necesitatea de impostori a crescut nemăsurat și neașteptat. SNSPA n-a mai fost suficient, particularele nici ele, avalanșa plagiatorilor n-a mai fost satisfăcută. Drept care s-au mai creat câteva fabrici. Unde? Pe lângă instituțiile de forță. Ceea ce era o scoală de milițieni a devenit academie. Geloși, ceilalți au adoptat și ei denumirea. Ce mai, avem o grămadă de diplome de academicieni, ba chiar s-au înființat discipline noi, necunoscute prin alte părți, nemaiauzite. Astfel, reglementarea de a nu putea fi avansat maior fără studii superioare a devenit o glumă. Sau, cine a mai pomenit general fără doctorat? Mărturisesc că știu eu unul, un tip OK.

Însă, nici asta n-a fost de ajuns. S-a născut o adevărată foame de titluri, unele chiar nu tocmai lipsite de interese materiale (desigur, din buget). Spre exemplu, prin metoda Pauker, cumva urmând și pilda lenuței, s-au constituit niște comitete de inițiativă pentru crearea unor noi Academii (adică, având membri academicieni, inclusiv membri corespondenți). Astfel s-a fabricat Academia de Științe ale Securității Naționale și, dacă o scriu cu majuscule, înseamnă că o plătim noi fiindcă nu cred că cei 21 de membri titulari sunt dispuși să ne apere, așa, moca. La inițiativa Generalului Izmană, acela care a condus doctorate plagiate, el însuși având unul plagiat, un grup de toarăși, pardon parlamentari (Săniuță, Badalan, Mocioalcă, Scutaru, Mircovici, Frunzulică, vestitul Nicolicea, gen. Izmană și DinoMele) au propus și s-a votat L565/2012. Cei 21 sunt cam toți sfințiți pe la SNSPA, inclusiv George Maior, dom profesor Dîncu și Remus al vulpoaicei.

Fără a fi epuizat de loc subiectul, mă opresc aici fiindcă îmi vine să vărs. Nu voi reveni asupra lui decât dacă va fi absolut necesar.

Lasă un comentariu