Falsuri patriotice

Ce poate fi mai frumos decât o femeie înfășurată în tricolor? Iar dacă, pe dedesubt, are și o ie, chiar nu mai contează celelalte desu-uri. Nici ce este sub desu-uri. E patrioată, dom-le, traco-geto-dacă violată de romani. Nici originile sârbești nu contează că doar, tracii erau peste tot, ei au fost primii oameni. Iată cât de adânc coboară patriotismul ei indiscutabil. Nu contează nici scuzele prezentate rușilor într-o zi de tristă amintire pentru români. Grozavă este moda, transformă omul. Nu contează că ești video-chat-istă, nu contează nimic, dacă ești înfășurat în tricolor. Păi ce, și romanii aveau femei de trupă. Tocmai am ascultat-o pe Duamna Senator aducând un omagiu eroilor din al doilea război mondial, o mică blasfemie. Dar merge, fiindcă a intrat în politică cu binecuvântarea a însuși ÎPS Teodosie – cred că a sfințit-o. Ne-a mai mărturisit ceea ce eu am scris de mult – dacă poporul i-o va cere, va candida la președinție (cât spirit de sacrificiu).

Iată însă că scuzele prezentate ambasadorului Rusiei, n-au fost singulare. Ba chiar, apăru un cor. O grămadă de personalități au protestat prin intermediul baricadei sputnik și a sateliților acestuia (nu puțini), împotriva expulzării adjunctului atașatului militar rusesc, acuzat de spionaj. Ce om, ce drăguț, și răii ăștia l-au trimis acasă. Păi, de ce dom-le? Cu ce drept? La îndemnul propagandei NATO, au încălcat toate normele. Ce porcărie! Dacă era pesedeu’ la putere, asta nu s-ar fi întâmplat.

Presupun că_cam așa este. Și nu fără motiv. Fiindcă ultimul venit în corul kgb este chiar Bombonel. Știți care. Acela care deși a nimerit o grămadă de mistreți ținuți în țarc pentru plăcerea lui sadică, deși și-a oferit serviciile pentru curățarea pădurilor (que bestiis abundant) patriei de urșii care l-au deranjat la Bușteni, n-a fost în stare să-și nimerească propria căpățână. Ce poate fi mai ușor? Tot prostul știe unde-i este capul. De fapt, cred că ouăle au fost problema, n-au fost destule.

Cum vă spuneam, pe blog-ul domniei sale și-a făcut loc o guest post (nici o aluzie la postul zilelor acestea). Musafirul – un confrate rusofil. Dom-le, mi-amintesc că, de fapt, Bombo a lansat moda cu înfășuratul în tricolor. Doar că el, cu modestia caracteristică, înfășurase blocul din Zambaccian. Probabil nu se încălzise încă după răcoarea suportată pe nedrept și termopanele se deterioraseră între timp – de, chinezisme. Cred că înfășuratul în tricolor este un cod kgb, vă aduceți aminte brasardele alea tricolore de la revoluție, au consumat producția anuală a unei fabrici. Chiar, care o fi fost aia? Dar de perioada în care președintele, prim-ministrul, miniștrii de interne, externe, apărării și șeful SRI erau kgb, vă amintiți?

Ce chestie, dom-le, plină Românica de patrioți. Oriunde te întorci, dai de unul. Nu înțeleg de ce mai tânjesc rușii după noi. Nu se gândesc că s-ar împăna cu coloana a cincea NATO? Suntem un risc foarte mare. Dar ce scriu eu? Aduceți-vă aminte de marile manifestații patriotice ale lui dracnea. Dar câți înaintea lui nu se declaraseră patrioți. Păi, toți securiștii, toți activiștii, toți au fost patrioți, orice ar fi comis, au făcut-o doar din patriotism. Chiar și scelerații ăia doi, nemernicii care au stat nițel pe un pat de spital înainte să dea colțul, Ficior și Vișinescu, tot patrioți s-au declarat, chiar mari patrioți. Dumneavoastră realizați că experimentul Pitești a fost un act de patriotism, chiar înalt? Meritau speciala pe care au încasat-o atâția ani! Și lista aia pe care v-am scris-o de un 7 noiembrie era doar de patrioți. Și, ce dacă unii dintre ei nici măcar nu erau români, cu atât mai înalt a fost patriotismul lor.

Doar că s-a creat o problemă. Ce facem cu cei care n-au strigat la timp ce patrioți sunt, nu s-au bătut cu pumnii în piept, nu s-au înfășurat în tricolor? Îi punem pe Lista Neagră pe toți? Nu, mă opun hotărât, am drept de veto.

S-B

Foto: nmedia.ro.

Lasă un comentariu