Umbrele trecutului

De câte ori văd pe cineva cu o aparență mai spălată băgat în clica Ciumei Roșii, mă întreb oare ce-o avea de ascuns, fiindcă sigur are ceva. Văd acum o grămadă de doctori străduindu-se să vindece Ciuma Roșie. Oare nu sunt ei înșiși ciumați? Cum să insiști pe periculozitatea pandemiei și să fii coleg, egal, cu unii care boicotează măsurile anti-epidemice pentru a-și mai păstra nițel scaunele coclite sub șezutul lor, nepăsători la victimele pe care le generează? Cum să fii mare profesor și să te accepți umăr la umăr cu niște impostori fără studii, cu diplome de pe la fabricile de diplome, doctorate false, tractoriști în sensul peiorativ, etc? Medici – probabil toți au luat șpagă fiindcă sunt oameni ai putredului sistem medical românesc, dar să te aliezi cu niște hoți este deja un alt nivel. Ceva pute, nu se potrivește.

Prin ’90, m-am dus la PNȚ. Am avut onoarea de a sta de vorbă cu Seniorul Coposu și cu Ion Diaconescu. Le-am propus ca, împreună cu niște prieteni subversivi voluntari, într-o perioadă de câteva luni, pe baza datelor furnizate de ei, să facem o bază de date cu dosarele foștilor torționari, ale foștilor potentați, securiști, … implicați în reprimarea din pușcării, dar și generală, nu numai cea din pușcării. Mi-au declarat că au început deja aceste dosare, și că lucrurile sunt pe calea cea bună. Se pare că n-a fost de loc așa.

Așa cum era, dosarul comunist scotea la iveală cele mai ascunse unghere ale sufletului, se putea depista ce gândește omul în străfundul minții lui, ceea ce nici nu știa că gândește. Operatorii nu erau niște oameni super calificați, erau chiar fără calificare. Dosarul avea menirea de a selecta leprele.

Iată însă că, același dosar, după același tipic – părinti, bunici, frați, surori, unchi, nepoți, ar putea fi folosit și pentru depistarea leprelor, pentru excluderea lor. Spre exemplu, știu că dracnea neagă, dar unchiul lui a venit pe tancurile rusești cu divizia Tudor Vladimirescu. Iată că dracnea, care ne-a făcut tuturor rău ani la rând, n-a apărut din neant.

Ani de zile s-a dus în parlament lupta pentru Legea Lustrației, ultima dată blocată de Valer Dorneanu. Legea provoca indignarea lui Ilici, acela care l-a săltat pe Dorneanu în spatele nostru și care (Dorneanu) continuă să-și facă datoria malignă. Dar Punctul 8 de la Timișoara era doar un paleativ. Sunt foarte multe exemple din actuala Ciumă Roșie la care nu personajul, ci bunicul lui spune totul. Adică bunicii lui s-au bucurat de venirea tancurilor sovietice. Eu îi prefer pe aceia ai căror bunici așteptau americanii, oricum, sunt mult mai mulți.

Fiindcă, tot veni vorba de dosar, v-am mai spus că am avut în mână chestionarul de completat pentru școala din Băneasa prin 2000 care era după tipicul cunoscut. S-a demonstrat pe 10 august, încă odată, valoarea lui.

Fiindcă teoria ADN-ului nu e dovedită, nu pot decât să apelez din nou la înțelepciunea populară:

  • Sângele, apă nu se face
  • Ce naște din pisică, șoareci mănâncă
  • Așchia nu sare departe de trunchi.

În rest, gândiți-vă singuri: Oare ce-o avea de ascuns?

2 comentarii la „Umbrele trecutului

  1. Off topic: Cele trei proverbe nu sunt întotdeauna valabile. Există părinți care își abandonează copii, dar și copii ce nu seamănă (uneori defel) -din fericire, cu părinții lor, ci poate cu un străbunic, ce nu era un om rău. Sigur că, de cele mai multe ori, se adeveresc, dar pentru excepțiile acestea, e important să nu judecăm omul după neamurile sale. Sper să nu vă supere comentariul meu 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu