Conspirația COVID

Precizez de la început că nu sunt din categoria care respinge tot ce nu poate fi explicat simplu, tot ce este încă necunoscut, existența unor alte civilizații, existența unor fenomene para-psihologice, para-orice. Chiar actuala pandemie ne-a arătat limitele cunoașterii noastre.

Am tot citit în ultima vreme o serie de, să le zicem, articole privind teorii conspiraționiste ale virusului SARS-2.

Unele susțin că este o manipulare ordinară, nimeni n-a murit de corona-virus, toți au murit de altceva, dar au fost raportați ca morți din epidemie. Scopul manipulării este discutabil, nimeni nu-l precizează. Parțial este susținută de inexistența raportării morților din alte cauze, dar asta este normal. Mai sunt cazurile precum tânăra bolnavă de leucemie. Această mizerabilă boală distruge sistemul imunitar. O persoană apropiată a avut leucemie în urmă cu aprox. 15 ani. Iarna aceasta a făcut gripă de trei ori, fiindcă rezistența ei imunitară este foarte jos. Nivelul epidemic al COVID-19 a îmbolnăvit-o pe acea tânără și a murit. Da, avea leucemie, dar dacă nu se infecta, ar mai fi trăit, poate se vindeca. Poate leucemia a fost invocată tocmai fiindcă succesul internărilor ATI la noi pentru COVID este sub 50%, restul sunt morți. Asta nu arată foarte multă grijă.

Alte teorii susțin dorința de îmbogățire a companiilor farmaceutice. Se cunoaște că acestea învârt sume uriașe, se cunosc și ceva scandaluri de acest tip. Numai că, obținerea vaccinului și medicației specifice cer timp și cheltuieli mari, iar rezultatele sunt destul de incerte. Nu cred că această teorie se susține.

Mai este aceea a unui complot pentru distrugerea economiilor. Bun. Ce interes ar fi avut China să-și distrugă economia aflată pe val? Ce interes ar fi avut SUA să-și slăbească economia? Dar Rusia, care avea oricum probleme? Să se fi înțeles cele trei? Oare nu au interese ireconciliabile? Cum ar fi posibil? Ce ar putea promova o asemenea acțiune? Banii. Dar singurul rezultat este pierdere financiară. Atunci, care este interesul?

S-a vehiculat inclusiv o teorie a unei intervenții extraterestre care le-ar fi pus în vedere SUA, Chinei, Rusiei, … Sigur, mai sunt vehiculate nume precum Gates, Soros, oculte mai mult sau mai puțin cunoscute.

Gândiți-vă, într-un grup mic nu se poate ajunge ușor la un consens pe un subiect neutru. Cum pot fi cooptați politicieni din țări cu regimuri total diferite, oameni de știință, tehnicieni, medici, să coopereze la o asemenea imensă farsă planetară? Cum ar putea fi păstrat un asemenea secret? Chiar vi se pare posibil?

Astăzi, un prieten mi-a susținut telefonic teoria falsă economică. I-am explicat că, foarte probabil, după pandemie, China nu va obține un avantaj economic, dimpotrivă, deoarece statele vor înțelege necesitatea de a rupe monopolul Chinei în producția de orice. Probabil, se va ajunge la un compromis.

O altă tâmpenie stabilește o legătură corona-virus – comunicațiile 5G. Este absolut ridicol. Eu pariez că 5G se va generaliza în maxim 3 ani, fiindcă este un progres.

În Românica, teoriile astea sunt susținute de situri și posturi Tv pro-psd. Mi se pare un gest de mare responsabilitate. Nu contează numărul morților, străduințele guvernului trebuie să fie zădărnicite. Celor ce le dau crezare le reamintesc grija cu care pesedeii parlamentari s-au retras pe la casele lor, cum s-a rezolvat imediat soluția votului de la distanță.

Nu pot să nu-l pomenesc și pe unul din promotori – col. Dogaru, șeful unui sindicat militar al rezerviștilor, acel mare patriot care s-a ploconit pe la ambasada Rusiei și a luat poziție când statul român nu a permis survolul unui avion rusesc cu nu mai știu ce lichea la bord, pe scurt un mare gunoi.

Pentru o notă optimistă, menționez că sunt viruși HIV, ebola care nu au vaccin, nu au tratament specific (cred). Lăsăm cancerele ș.a. Să sperăm că nu va fi la fel.

conspiratia-Dan-Brown-326x159

Foto: literaturapetocuri.ro

2 comentarii la „Conspirația COVID

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Dreapta | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu