Oamenii obișnuiți

Oare ce-or fi însemnând pentru un Bulibașă oamenii obișnuiți, neafectați de creșterea taxelor?

O fi femeia care își numără cumpănit cele câteva hârtii din buzunar gândindu-se dacă îi mai ajung de-o varză? Nu contează, tânără sau bătrână, o amărășteancă ce se întreabă de ce s-o fi scumpit varza.

Or fi angajații privaților care-și văd puterea de cumpărare redusă? Poate cei care vor fi concediați? Poate cei cu mici afaceri, uneori angajați ascunși sub un PFA, care se trezesc cu veniturile diminuate?

Poate sunt cei cu împrumuturi pe la bănci fiindcă și-au dorit un standard de viață acceptabil, poate o mașină sau o locuință? Există oare vreo companie care să fie dispusă a susține creșterile de taxe fără a le include în prețuri? Economia patriotică?

Dumneavoastră, cei care aveți salarii mari pentru România, știu eu – 10, 20, poate 30 de mii lei, cărora angajatorii vă cresc salariile periodic pentru a vă motiva, ați făcut vreodată raportul între salariul pe care-l aveați acum 10 ani față de salariul minim de atunci și același raport acum? Sau pensionarii cu pensii pe contributivitate mai mari de 4.500 lei, v-ați gândit cum a evoluat raportul între pensia dumneavoastră și salariul minim? Cât de aproape sunteți de salariul minim, dumneavoastră care ați cotizat serios? Este una dintre măsurile puterii de cumpărare pe care o aveți.

În fond, pentru ce vi se cere sacrificiul? Pentru a păstra, cel puțin la același nivel, peste 36% din buget, cheltuielile cu salariile, pentru a păstra neatinse specialele. Cred că doar ăștia sunt oamenii obișnuiți ai Bulibașei, neafectați de vrăjile făcute, ocrotiți de acestea – Homo Scornicenzis.

Cât valorează exclamația Bulibașei la vederea portbagajului plin? Chiar n-a văzut atâția bani? V-ați aruncat o privire pe averea lui declarată și mascată (ex-nevasta, cupilu’, amanta, sora acesteia și cine știe câți or mai fi)? Chiar „astăzi s-a terminat cu șmecheria„? Oare câte portbagaje de câte 250.000 euroi înseamnă pentru el șmecherie?

În închiere, vă pun din nou poza lui Robin Hood peeseedistu’ care ia de la săraci și dă la protejați.

Lasă un comentariu