Șoșo și sputnik

Este de prisos să vă spun că M-me Șoșo este favorita trecătoare a sputnik (agentura rusească). Spun trecătoare, fiindcă și Vasilica ținu prima pagină o perioadă – v-aduceți aminte de tiradele vocale anti-UE ale acesteia, o declaraseră femeia anului, întâia româncă. Acu, la ei, este în vogă Șoșo.

Un deputat liberal, Pavel Popescu, a scris „această descreierată instigă oamenii la nerespectarea regulilor, vă amintesc ca pe coridoarele spitalelor se târăsc pacienți cu tuburi de oxigen după ei, secțiile de ATI sunt pline și din ce în ce mai mulți prieteni sau membri tineri ai familiilor noastre mor din cauza acestui nenorocit de virus chinezesc„. Din poziția omului simplu nu mi-aș fi permis să scriu o cugetare cu descreierată, deși este ceea ce gândesc și eu. Însă, ce facem cu responsabilitățile privind victimele care cad în plasa îndemnurilor iresponsabile, sau participă la asemenea înghesuieli? Poate nu pățește niciunul nimic, poate au noroc de forme ușoare, dar cunoscuții, colegii de serviciu, rudele cu care vin în contact? Avem niște legi și niște reglementări menite a minimiza riscurile epidemice. De ce nu se impune respectarea lor pentru binele tuturor?

Jos masca, raportările sunt false, pandemia este o gogoriță, centrele de vaccinare sunt niște abatoare – cam astea sunt tiradele vestitei avocate care cunoaște legile. Dar iată că, recunoscându-și datoria către agentura sputnik, M-me Ivanovici, geto-daca ce se declară machedoancă pentru cine vrea s-o creadă, s-a decis să facă reclamă vaccinului rusesc:

De ce nu au negociat cu rușii Sputnik-ul V? Ce au cu rușii, noi nu trebuie să ne înțelegem bine cu toți vecinii?! Nu, politica în România a fost să ne putem în cap toți vecinii, să ne certăm cu ei, dar să ne înțelegem cu ăia de la 12.000 de km sau cu Germania sau cu Franța. În timp ce Germania, Franța sau America au relații de prietenie cu rușii și își iau gazele la preț de zece ori mai mic decât noi.

Subliniez minciuna privind gazele. Nu știu la care vecini se referă, presupun că doar la ruși. De dragul geografiei, mai arăt că, rutier, până la Berlin sunt 1.700 km, iar până la Moscova 1.800. Până la Lisabona sun 3.900 km. Până la Vladivostok 10.600 km. Tot la fel, vă aduc aminte în ce bunăstare ne-am găsit timp de 45 de ani fiind în apropierea Moscovei. Dar lăsând bazaconiile deoparte, nu primim alt argument de a ne vaccina cu Sputnik decât dragostea lui M-me Ivanovici pentru ei.

Vă reamintesc că vreme îndelungată rușii au negat existența pandemiei, că nici astăzi nu furnizează date complete și corecte către OMS, că au existat zvonuri privind testarea vaccinului pe deținuți și militari, că raportările lor sunt strict controlate de propagandă și la fel de credibile cum erau recoltele noastre record declarate de ceașcă. Acestea sunt motivele pentru care tipul acela s-a referit la ruleta rusească.

Revenind la propaganda estică, un articol fără autor din sputnik, blamându-l pe Aurescu pentru că este de acord cu sancțiunile adresate Moscovei, declară specialiștii de top ai diplomației române, cum ar fi Adrian Năstase, Adrian Severin, Teodor Meleșcanu. Adică, aceasta este cheia în care trebuie citite declarațiile și pozițiile celor citați, cheia rusească.

Închei întrebându-mă la ce-i mai trebuie lui M-me Șoșo chip-ul rusesc, doar îl are. Însă cred că în nețărmurita ei iubire se gândește la noi.

Spre dezgustul dumneavoastră, vă ofer și înregistrarea. Priviți-i figura cu atenție și împărtășiți-mi și mie dacă a reușit să atingă extazul acela. Păcat de Pink Floyd.

Lasă un comentariu