Proteste

Ale cui? Ale bugetarilor care vor salarii și mai mari. Tocmai v-am scris despre povara salariilor asupra bugetului, cel mai mare procent din UE. Ei bine, bugetarii noștri, plini de sporuri și de avantaje, sunt nemulțumiți. Nu știu dacă au ales bine momentul fiindcă vara este sezonul cursurilor de perfecționare ținute, pe banii tuturor, la mare sau în stațiuni montane. Desigur, fiind în deplasare, primesc și o diurnă binemerită. Mai greu e cu perfecționarea fiindcă cifra 0 nu mi se pare perfectibilă.

Deschizătorii protestelor – cei din MI. Se spune că, pentru un loc călduț acolo, se dau … Probabil, sunt doar răutăți invidioase. Totuși, ce le stârnește clevetitorilor sentimentul murdar și-i bagă în păcat? Păi, pregătire ioc (până și la cadre), muncă puțină – simulare de activitate, salarii babane (dar contează sporurile, până și de hrană și de bocanci), pensie înainte de 50, d-aia specială.

Cine dintre dumneavoastră n-a avut nevoie de serviciile lor? Și, cum s-au descurcat? Siguranță și încredere? Eu îi evit de obicei, dar nu totdeauna este posibil, la urma urmelor, este un serviciu plătit dinainte, ca la felinarul roșu. În ce mă privește, n-au făcut nimic.

Dar sunt o mulțime de cazuri extrem de publice, pe toate plaiurile țărișoarei – Caracal, Arad, furtul de la poliția Giurgiu, recent o secție spartă (cred că prin Moldova), fetița omorâtă de unul fără pregătire de milițian, câte și mai câte … Deși notorii, n-am auzit de vreun progres, mai degrabă, mușamalizări. Pot fi trași la răspundere pentru inactivitate sau pentru rezultate slabe? Nu. Dar vor salarii și mai mari și ne amenință cu greva. Oare, nu sunt în grevă tot timpul?

Mă uitam la un sindicalist burtos care striga lozinci. Genul care te face să înțelegi proverbul ăla feminist cu bărbații și porcii.

Dar, suntem la MI, e 10 august, probabil jăndarii și-au programat altă dată protestul, fiindcă nu pot crede că ei sunt mulțumiți. Cred că unul dintre șefii cei mari, unul despre care s-a scris că făcea cămătărie, a trecut în rezervă pe o specială frumoasă. Restul, despre care a curs multă cerneală după 2018, s-au ascuns, rotit, retras, după mărețele fapte de arme. Și, din nou, mușamalizare, asta percep eu. Unde-i Carmencita, făcătoarea de minuni? Unde-i Livache? Nicio răspundere după toate acele mizerii.

Închei cu un ton optimist.

În zona MI sunt o mulțime de tot felul de cadre cu doctorate în ordine publică (o specialitate inventată chiar de ei) și apărare națională. Puteți dormi liniștiți, piticul magnum nu va îndrăzni.

Foto: opiniatimisoarei.ro.

Lasă un comentariu