Reclame parșive

Am rămas la parșivi. Or fi doar politicienii? La urma urmelor, Politicul pe ce se sprijină? Cred că pe două sisteme – cel de forță și cel al justiției. Poliția participă, după caz, la ambele.

Cele două sisteme la care m-am referit sunt puternic recompensate – salarii mari și alte avantaje pecuniare, vârsta mică de pensionare, pensii speciale. Ambele sisteme sunt, de fapt, două sisteme de servicii publice, în ajutorul contribuabilului. Doar că în schimbul taxelor, contribuabilul nu primește protecția pe care o plătește, protecția legii.

Din când în când, din motive obscure, se mai lansează câte o campanie de spălare a obrazului. Vă aduceți aminte sloganul Poliția, siguranță și încredere. De câte ori poliția v-a rezolvat plângerile mărunte? MI mai pune pe propriul sit câte un clip cu o reclamă extrem de stângace, trasă de păr, doar pentru amuzament. Nu știu dacă au făcut și reclame Tv. Eu cred că reclamele Tv de acest tip sunt doar o sifonare de lovele publice.

Zilele acestea, mi-a atras atenția o reclamă de acest tip care spune că justiția are peste două milioane de dosare anual și că le rezolvă pe toate exemplar. Așa să fie? Gândul mi-a fugit imediat la dosarele revoluției, ale mineriadelor, 10 august, … , dosare de mare interes public. Sau la dosarele unor fapte la fel de abominabile precum Arad, Caracal. M-am gândit la evidența că așteaptă să crape Ilici pentru a scăpa de ele. Însă, nemernicul de el nu vrea să dea colțul.

Dar, nu numai asemenea dosare nu sunt rezolvate. Reclamația mea, prin care arăt că sunt împiedicat să mă folosesc de propriul pământ la care am acte de proprietate și care este intabulat pe numele meu a fost respinsă. Câte alte asemenea acțiuni mărunte au mai fost respinse?

La Tv mi se spune că niciuna. Din nou avem a face cu selecția pe bază de ADN a cadrelor.

Foto: playtech.ro.

Lasă un comentariu