Nazi

Ideologia fost la originea celui de-al doilea război mondial. Pentru populime, gargara asta a fost definită de Hitler (un fel de Marx) în Mein Kampf (un fel de manifestul PC). Legat de un fel de, știu un banc, dar nu-mi este permis pe blog. Partidul rezultat avea denumirea pompoasă și populistă National Socialist German Workers’ Party (NSDAP). Vă redau pe scurt cele 25 de puncte într-o traducere aproximativă și prescurtată pe care mi-o asum:

  1. Unificarea germanilor în Germania Mare (toate teritoriile cu ceva etnici germani sau de limbă germanică).
  2. Egalitatea drepturilor germanilor cu ale celorlalte națiuni și abrogarea tratatelor de pace de la Versailles și St. Germain.
  3. Coloniile înapoi pentru propriul popor și pentru colonizarea lor cu germani.
  4. Numai cei de rasă germană, cu sânge german, pot fi cetățeni, indiferent de crez. Rezultă că evreii nu pot fi membrii ai rasei.
  5. Cei fără cetățenie pot locui în Germania (Mare) doar ca oaspeți, guvernați de legislația pentru străini.
  6. Administrația de stat sau locală a Reich-ului  se face doar cu cetățeni. Economia parlamentară este corupătoare.
  7. Statul trebuie să ofere trai și mod de viață doar cetățenilor. Străinii vor fi expulzați dacă existența lor împiedică asta.
  8. Orice imigrare a non-cetățenilor este interzisă. Imigranții de după 2 august 1914 forțați imediat să părăsească Reich-ul.
  9. Toți cetățenii au aceleași drepturi și obligații.
  10. Prima obligație a fiecărui cetățean este să muncească spiritual și fizic. Activitatea fiecăruia trebuie să fie în beneficiul tuturor. De aceea, cerem:
  11. Eliminarea veniturilor necâștigate prin muncă. Desființarea chiriei  și sclaviei.
  12. Având în vedere sacrificiul monstruos în proprietate și sânge pe care fiecare război îl cere poporului, îmbogățirea personală prin război trebuie desemnată drept o crimă împotriva poporului. Prin urmare, cerem confiscarea totală a tuturor profiturilor din război.
  13. Cerem naționalizarea tuturor industriilor asociate (trusturi).
  14. Cerem o împărțire a profiturilor tuturor industriilor grele.
  15. Asistență pe scară largă pentru bătrânețe.
  16. Crearea unei clase de mijloc sănătoase și conservarea ei, naționalizarea imediată a marilor depozite și închirierea lor cu costuri reduse firmelor mici, contractante ale statului sau autorităților locale.
  17. O reformă funciară potrivită nevoilor noastre, exproprierea gratuită a terenurilor pentru utilitate publică, eliminarea impozitelor pe teren și prevenirea speculei cu terenuri.
  18. Luptăm cu cei a căror activitate este vătămătoare interesului general. Criminalii obișnuiți, cămătarii, spălătorii de bani și așa mai departe vor fi pedepsiți cu moartea, indiferent de confesiune sau rasă.
  19. Înlocuirea dreptului roman care servește o ordine mondială materialistă cu cel german.
  20. Un fundamental nou program național de educație, cu înțelegerea conceptului de stat [Staatsbuergerkunde] încă din pruncie.
  21. Dezvoltarea sănătății naționale prin protejarea mamei și a copilului, interzicerea muncii copiilor, încurajarea aptitudinii fizice, instituirea legală a obligației de gimnastică și sport cu instruirea fizică a tinerilor.
  22. Desființarea trupelor mercenare și formarea unei armate naționale.
  23. Desființarea legală a minciunilor promulgate prin presă. Pentru o presă germană, solicităm:
    1. Toți scriitorii și angajații ziarelor care apar în limba germană sunt membri ai curentului.
    2. Ziarele non-germane se publică doar cu permisiunea statului și nu în germană
    3. Ne-germanilor le este interzis prin lege orice interes financiar sau orice influență în publicațiile germane sub pedeapsa  închiderii publicației și a expulzării imediate din Reich a ne-germanilor. Publicațiile contrare binelui general sunt interzise cu urmărirea în justiție a formelor artistice și literare cu influență distructivă asupra vieții noastre naționale și închiderea organizațiilor care se opun.
  24. Libertatea religiei pentru toate confesiunile cât timp nu îi pun în pericol existența sau nu se opun simțurilor morale ale rasei germanice. Combate spiritul materialist evreu. O redresare de durată a națiunii nu poate reuși decât din interior, iar interesul comun excede pe cel individual.
  25. Dezideratele noastre sunt posibile doar prin formarea unei puteri centrale puternice în Reich. Liderii partidului promit, chiar sacrificându-și propria viață, să sprijine executarea punctelor de mai sus.

Remarcați asemănarea ideilor celor doi Marx-i? Doar punere în scena diferită. Nazism? Comunism? Același rahat. Același populism fără legătură cu realitatea. Și-au împărțit prietenește lumea, doar că, până la urmă, lăcomia a învins. În final, criminalul Stalin a reușit mai mult decât își propusese. S-a rezumat, în consecință, doar la sferă de influență, nu la anexarea tuturor teritoriilor ocupate.

După mine, discursul preliminar al criminalului Putin (faptul că n-a reușit încă performanța lui Stalin, nu-l face mai puțin criminal) a fost un moment al adevărului – nu a existat comunism, a fost doar o metodă de menținere a imperiului. Nazismul a avut aceleași scopuri.

Discursul despre nazism pe care-l cantau bolșevicii de la ei și de la noi este doar o lozincă goală, un pretext. Scopul real era imperiul rus. Iată mărețul rol al armatei rusești – distrugerea nazismului. Chiar este tare. Ucrainienii sunt naziști? Dar rușii?

Propaganda anti-nazistă a fost și pe sputnik. Credeam că-l fac pe Iohannis nazist din cauza originii nemțești. Numai că, acum văd că pentru ei, termenul semnifică dușman – îl înnobilează pe KWI.

Redau de pe pagina unui sit satelit al sputnik: Noi ne confruntăm cu cenzura pe rețelele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută! Minunat, a secat izvorul lovelelor. Mențiune: dacă intrați pe sit și apăsați Mai multe opțiuni pentru a limita cookie-urile, nu aveți nici un răspuns, adică n-au răspundere GDPR, cine știe pe unde au servere. În afara de republicări sputnik, situl mai are o serie de autori consacrați, vechi securiști cu speciale babane care tot nu le ajung, chiar și colaboratori din WP. Paginile WP rusofile reiau paginile sitului, dar sunt și vreo două jeguri care sunt publicați, între care un idiot care crede că versifică și care a greșit direcția emigrării.

Pe la Bucale, avem putineii auriți care tocmai s-au deconspirat și au manifestat anti-NATO, probabil tot din foame de fonduri.

Deși Joseph Goebbels, sinistrul ministru al propagandei: spunea “Nu e misiunea propagandei să fie inteligentă, misiunea sa este să aducă succes”, totuși meseriașii au dispărut de vreme ce nu s-a găsit alt slogan.

Foto: commons.wikipedia.org, i24news.tv.

Un comentariu la „Nazi

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu