Aplomb

Acum vreun an, după blocarea unor situri de propagandă rusească de tip sputnik, dar mai ales după blocarea circulației lovelelor rusești, a fost mare durere. Suferință, fiindcă guvernul nu a blocat suficiente, nu le-a blocat pe toate. Astfel încât, pentru prima dată, am văzut situri timorate care afișau o fereastră pop-up sau aveau pe prima pagină o cerșeală de tipul dați și dumneavoastră un leu. E vorba de situri răspânditoare de pagini sputnik, zise de știri. O adevărată derută, degringoladă. dar continua să răspândească propaganda.

Aproape la fel cu momentul tragic al peeseedee de după ultimele europarlamentare. Le venea să se ascundă, să dispară, și eu îi îndemnam în acest sens. Dar ei au mizat pe plictis, pe uitare, fiindcă românii nu excelează în tenacitate, încrâncenare. Așa că sau făcut că schimbă gardul, nici măcar cioara n-au vopsit-o fiindcă l-au aduc pe Ciolacu. Au sărit din lac în puț. Doar ceva schimbări minore, baza a rămas aceeași. Poate și schimbările ar fi fost mai puține dacă n-ar fi existat orgolii care s-au simțit ignorate. A trecut șocul, liberalii nu s-au descurcat inițial fiindcă erau minoritari, apoi alegerile pe COVID, boicotate și lipsa de apetit a USR care nu și-a dorit guvernarea. Și s-a ajuns la o nouă soluție imorală, anus contra naturii. Iată că nimeni nu este mai vocal și mai cu pretenții acum decât peeseedee. Vedeți, n-au făcut nimic, doar au lăsat timpul să treacă.

Și pentru siturile de propagandă a trecut timpul. Nu știu dacă serviciile au verificat căile ascunse ale ochiului dracului, dar cert este că anunțurile de cerșeală au dispărut ceea ce înseamnă că izvorul de lovele a fost desfundat. Nu trebuie să ai banalul doctorat în siguranța națională ca să observi toate astea. E suficient să fii un simplu observator atent. Iar ei ar trebui să fie foarte atenți la salariile, sporurile și specialele primite.

Poate lucrurile sunt sub control, poate îi lasă să se desfășoare intenționat, poate consideră asta răul cel mai mic și preferă să-i aibă sub ochi. Nu știu, răspunsurile sugerate de mine sunt cele favorabile. Dar dacă sunt greșite? Dacă încă mai avem kaghebe pe acolo? Dacă puii lui Ilici sunt pe poziție? Sau, o fi doar un alt aspect al imposturii generalizate a oamenilor statului român?

Și iată că am ajuns să fim amenințați pe față de Kuzmin chiar în tărișoara noastră, fără nicio deosebire de fosta republică sovietică Moldova (ce a mai rămas din Basarabia). În loc să se împuțineze, siturile de propagandă rusească se înmulțesc, televiziuni așezate ajung să facă jocul Moscovei, ziare devin cuiburi de pro-ruși pe care-i coagulează.

Ceva nu se leagă.

Foto: dreamsnmotion.com.

Lasă un comentariu