Prostia, subiect de CSAT?

Am o propunere importantă pentru țară. Prin hotărâre CSAT, așa cum corupția a fost declarată pericol pentru siguranța statului, și prostia să fie decretată „factor de risc la adresa siguranței naționale”.

Știu că pare hilar, probabil zâmbiți, dar atunci când prostia începe să ia decizii de politică externă, să ne decidă aliații, să facă vizite oficiale încurcând capitale, să … câte și mai câte, nu mai e deloc o glumă. Să nu omit modul iresponsabil în care ne bagă măna în buzunar sau cum provoacă inflație. Prostia trebuie scoasă în afara legii.

În mărinimia mea, nu mă gândesc să împușcăm proștii, dar măcar un fel de punctul 8. Deși experiența ne-a arătat că dacă n-au fost înlăturați prin forță, ăia vizați de punctul 8 n-au făcut nici un pas înapoi, zic să mai încercăm o dată.

De aia propun o rezoluție CSAT de îndepărtare a proștilor de la trebile țării. Știu că nu e politically correct, că ar putea fi o segregare și nu te pui cu CNCD (ăia cu discriminarea), că, deși proști, îs mulți (cum bine zicea Lăpușneanu prin pana lui Negruzzi). Tot din mărinimie, mă gandesc să nu folosim studiile drept criteriu al prostiei – acum puțini au cu adevărat studii și toți pușcăriașii sunt autori frenetici. Dacă facem o ierarhizare a diplomelor se vor considera persecutați ăia de la Bălți de unde avem ceva doctori la cârmă.

Propun doar niște teste IQ. Da, dar dacă le fură? Păi să facem o comisie internațională incoruptibilă de testare a prostiei. Da, dar dacă-și bagă coada vreo agentură din est? Ei, mă tem că tot deputatul mitralieră are dreptate cu soluțiile radicale și ireversibile.

Ca să-i împăcăm și p-ăia de la CNCD, am putea înființa un Nobel al prostiei finanțat de Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții. Vom putea privi cu mândrie geto-dacică cum banii rămân în familie an de an.

Bine, dar dacă eliminăm proștii, pe noi cine ne mai conduce? Noi cu cine mai votăm? Noi ai cui o să mai fim?

citat-de-ion-luca-caragiale

6 comentarii la „Prostia, subiect de CSAT?

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Dacă prostia ar durea … | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Moarte intelectualilor | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Link-ul | Născut pe lista neagră

  5. Pingback: Imbéciles Sans Frontières | Născut pe lista neagră

  6. Pingback: O Românie fără hoție sau fără prostie? | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu