Vânzători

Care este cea mai veche meserie? Știu ce vă trece prin cap. Eu sunt de părere că este cea de vânzător. Și aceea la care v-ați gândit întâi este tot o vânzătoare. Fiecare vinde ce are. Vreți codul CAEN?

Dar stai! (ca la teleshopping) – mai este o categorie, la fel de veche, care nu are cod CAEN. Aia cu arginții. Cel mai cunoscut exemplu al istoriei universale este cel cu 30 de arginți. Ca notorietate, ar urma Brutus – romanii, înaintașii noștri.

Dar în istoria românilor, avem d-ăștia? Oho! Din păcate, despre ridicații în slăvi Burebista și Decebal avem doar zvonuri privind trădări. Majoritatea domnitorilor care n-au dat colțul în patul lor, și nu știu dacă e și vreunul d-ăsta, au pierit prin trădare. Am și un exemplu de la machedoni – Moscopole. Centru important comercial, a rezistat asaltului turcilor mai mult de 10 ani, inclusiv asedii, până la sfârșitul secolului XVIII când a căzut în urma unei trădări. Nici ardelenii n-au fost mai prejos, victimele fiind de la voievozi la capii răscoalelor țărănești.

Comuniștii s-au întrecut între ei care pe care să execute. Șirul a fost încheiat de Ilici care l-a executat pe cel în casa căruia a crescut.

Ne interesează cine se pregătește, cine urmează, care sunt următorii trădători. În ultimii ani au fost multe manifestări provocate de forțe politice și de persoane din nucleul de trădători sputnik. Cele mai recente au fost cuvântările centrifuge față de UE și NATO ale dracnea, Vasilica & co. Între timp, situația s-a mai aurit, unii spun că ar fi prescurtarea alianței unirii cu Rusia. Acum un an, pitoreasca d-nă Șoșo a cerut scuze ambasadei Rusiei pentru manifestanții care au comemorat acolo masacrul de la Fântâna Albă. Era încă în euforia care-i dădea impresia că un senator al României poate face ce vrea mușchii lui. Iată că gestul s-a repetat. de data asta cu însoțitori și în împrejurări grave, în care suntem în stare de război nedeclarat cu Rusia. Renunț să citez afirmațiile ostile ale diverșilor oficiali ruși, inclusiv Putin, la adresa României. Iată ce personaje au însoțit-o la Kuzmin.

D-tru Coarnă (psd) fost șef de post, școlit ca orice milițian, șmecher, fost șef de sindicat poliție. Se spune că va fi dat afară din partid, eu nu cred, oricum nu-i plâng de milă va avea și a doua specială.

Francisc Tobă implicat în represiunea de la Sibiu din ’89 (tentativă la omor deosebit de grav, complicitate la tratamente neomenoase), clasat; consilier al lui Bombonel. Apoi partidulețul lui Peia și intrat în parlament aurit. Absolvent al unor fabrici de diplome, a mai fost deputat psd, i-au plăcut cursurile de vară, doctor cum laudae, desigur în siguranță națională. Numai că, de prin 2010 îl podidește pasiunea pentru mediul academic, începe direct ca lector pe la universități d-alea.

Mihai Lasca, intrat pe listele de aur, condamnat definitiv în 2021 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că și-a bătut un rival în trafic. Ca și la Șoșo, cv-ul lui este secret, adică nu prea are cu ce se lăuda și i-a fost lene să încropească ceva.

Cei patru s-au autointitulat partea română, deși nimeni nu i-a mandatat în vreun fel pentru asta.  Citez doar din CP (L 286/2009  actualizat 2022) articolului 394:

„Fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin:
a) provocare de război contra țării sau de înlesnire a ocupației militare străine;
c) aservire față de o putere sau organizație străină;
d) ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale,
se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

și constituie infracțiunea de trădare. Vedeți? Vânzător. Chiar credeți că autoritățile vor aplica textul legii?

Am urmărit cuvântarea evreului nazist către parlamentul nostru care nu a avut nimic imprevizibil, după părerea mea. Însă, a difuzat imagini neblurate din Bucha. A fost groaznic, cred că mă vor bântui câteva zile, deși sunt destul de insensibil. Sigur, erau ucrainieni, dar la un procent atât de mare de români pe acolo (cum vor ei să-i numească parșiv – moldoveni, vlahi) nu pot fi sigur că între ăia împuscați în cap și cu mâinile legate nu era și vreunul de-al nostru. Poate era biciclistul. Asta dă chiar dimensiunea trădării Leprelor acestea despre care vorbim. Care credeți că ar fi comportamentul rușilor (le-am văzut și niște mecle care nu prea erau europene) în Basarabia sau în România?

Concluzia este să priviți cu multă circumspecție acțiunile  aurite și pesediste, eu cred că toți așteaptă momentul în patriotismul lor înfășurat în tricolor. Vă ofer și comentariul unei cucoane la o postare provocatoare de trol FB:

Șintem oare capabili sa adoptam o democrație a nostra fără sa copiem pe cineva anume Avem pe Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Brincoveanu care nu plecau la lupta fără binecuvintare Dacă mergem cu nadejde și credința și cu oameni capabili putem sa ne conducem destinul

Tocmai a făcut teoria democrației originale.

Foto: kamikaze.ro, marketpedia.ro.

Lasă un comentariu