RSS Ucraina

După părerea mea, zarurile au fost aruncate. Putin își urmărește propriile interese. A declarat la un moment dat că vrea iar URSS și cum se împacă declarația tocmai cu o Ucraină independentă, Rusia kieveană cum declara tot el. Practic, este în colțul ringului și nu are ieșire. Pentru imaginea lui la care ține atât, pentru viitorul lui (cât o mai fi), este singurul gest logic. Modul în care a pus condiții complet inacceptabile în plan diplomatic arată același lucru – nu dorește altă soluție. E doar chestiune de zile.

Odată cu Ucraina va avea practic și Transnistria. Nu cred că va ocupa Basarabia (cât a mai rămas din ea) acum, dar calea este netezită. Bielorusia este deja considerată ca parte a lor, a Rusiei.

Cum ne afectează? Păi, vom fi vecini la gurile Dunării, insula Șerpilor, platoul continental al Mării Negre. Vom fi vecini în nord. Va fi nasol pentru populația românească ce mai există prin zonele ucrainiene ale fostei Basarabii. Va fi nasol pentru Moldova de peste Prut fiindcă Rusia se va infiltra și va face presiuni mari.

Dar se va infiltra și în România, mai mult decât este în prezent.

Există o parte bună? Oarecum. Vom fi în linia întâi, va fi mai bine din punct de vedere economic. Prezența și investițiile militare vor creste și vom avea avantaje financiare. Aduceți-vă aminte de discuțiile care au existat când SUA a redus prezența militară din Germania.

Pe termen mai lung, situația seamănă prea tare cu aceea de acum aproape 90 de ani. U.R.S.S, bastion al păcii e!

Foto: facebook.com, adevarul.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s