Desființări

Se vor desființa două instituții. Mare agitație.

Se va desființa SIIJ (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție – secția specială). Argumentul contra este legat de faptul că este destinată doar acestui scop, nu are alte atribuții penale, nu va șantaja judecătorii pentru obținerea unei anumite soluții într-un dosar, așa cum se pretinde a fi fost la DNA. Argumentul pare OK, numai că eu îmi aduc aminte de retragerea din ultima instanță a două dosare penale, de corupție ale unor pesediști pentru motivul că, în cursul derulării dosarelor, fuseseră reclamați niște judecători de către inculpați. Adică, un inculpat vede că e groasă și își reclamă cumva unul din judecători. SIIJ intervine și, sub pretextul rezolvării plângerii, retrage din instanță dosarul. Convenabil, nu?

Bilanțul a doi ani de activitate este compus din două rechizitorii ajunse la instanță. Se adaugă o mulțime de dosare făcute de Adina Florea lui LCK, un dosar al aceleiași A.F. făcut lui Frans Timmermans pentru abuz în serviciu la reclamația psd. A.F. a retras din instanță mai multe dosare ale unor pesediști. Printre reclamanții care s-au plâns de magistrați se numără persoane cunoscute, cu multe procese, precum Ghiță, familia Cosma, Daniel Tudorache. Se adaugă cele 6 milioane pe an, costul acestor opere.

Se mai desființează IRRD (Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989). Un institut al cărui tătuc este Ilici, cu un Colegiu Național, format din 25 de persoane, printre care Iosif Dan, Cazimir Ionescu, Claudiu Iordache, Dumitru Mazilu, Alexandru Mironov, Sergiu Nicolaescu, Petre Roman, Răzvan Theodorescu, Gelu Voican Voiculescu. Marele Institut are și o deviză: Un institut împotriva uitării – Un institut pentru memoria noastră! Probabil, autorul devizei este cel cu Un președinte pentru liniștea noastră.  Întreb și eu, inocent cum sunt: Este posibil ca acest institut, care salarizează bine niște sinecuri, să scoată la lumină ceva necunoscut, ceva nou, altceva decât ceea ce oficial a fost acceptat? Te pomenești că va scoate la iveală niscai amestec sau regie KGB? Sau, poate, doar șterge urmele.

Repet ceea ce am scris de multe ori. Orice instituție există doar prin personajele umane care o compun, altfel, nu există. V-o închipuiți pe Adina Florea făcând altceva decât să blocheze niște dosare de pesediști? Ar putea fi infirmat proverbul in vino veritas? Am putea uita declarațiile televizate ale bețivului acela care a dat colțul? E posibil ca așchia să sară departe de trunchi sau să se facă apă sângele?

Păcat că nu poate fi desființată așa toată Ciuma Roșie.

stirileprotv.ro

 

.

Lasă un comentariu