Cadoul

Fericit de atâta activitate, după ce au impozitat vitejește pensiile speciale, recunoscând în sfârșit că nu există resurse pentru majorarea pensiilor amărâte, don Ciolacu a declarat satisfăcut că „acum sunt bani pentru majorarea” ăstora nevoiașe. Dar stai, asta nu e tot (că la teleshopping). Probabil majoritatea amărâților i-au crezut afirmația. Dar e doar o impozitare, în trepte, de max. 85%, textul e stufos și n-am izbutit să înțeleg dacă impozitează totalul sau fiecare pensie specială a unui special, fiindcă sunt mulți cu mai multe speciale.

Dar, ca să scăpăm definitiv de grija caprei vecinului și să n-avem coșmaruri că i-am lăsat flămânzi, facem și o mică socoteală:

  • La o pensie specială de 7.000 lei, după impozitare încasează 6.500 lei.
  • La o specială de 10.000 lei, după impozitare încasează 6.950 lei.

Practic, se limitează aceste câștiguri pe la vreo 2.000 EUR. Sunt ceva pensii de cam 5.000 EUR de la care rămân 3.000 EUR pentru nevoiași. Dar câte, nu ne spune nimeni.

Pentru ce vi se pare că rămân bani – pentru dublarea alocațiilor sau pentru majorarea de 40% a pensiilor?

Oare pentru care fapte de arme merită ăștia cu speciale lovelele? De ce n-au anulat pur și simplu legile infame (un șir lung) care-i fac să se bată pe aceste posturi? Nu este oare una din cauzele pentru care aceste posturi, lipsite de răspunderi, oricum cu salarii babane, șunt vânate de toți impostorii? Un articol mi-a atras atenția. 134 – Perioada de aplicarePrevederile prezentului titlu se aplică până la data de 31 decembrie 2025 inclusiv. A fost anulat. Nu știu ce anume expira în 2026 și nu mai expiră.

Dar asta nu e tot. În închiere, don Ciolacu, ne-a anunțat că începe demersurile pentru o nouă moțiune de cenzură care se va depune îndată ce starea de alertă nu va mai fi fiindcă Orban a scurtcircuitat parlamentul.

Dar abia acum apare cireașa de pe tort. Don Ciolacu a spus că depune moțiunea tocmai din cauza „acestui abuz făcut de Ludovic Orban față de parlamentul românilor„. E de bine. Fraților, avem și noi, în sfârșit, un parlament al nostru.

Așa cadou mai zic și eu. Mulțumim frumos don Ciolacu. Rămâne doar o întrebare – de ce nu ne-au lăsat să alegem parlamentul nostru, de ce s-au opus anticipatelor?

3 comentarii la „Cadoul

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: 40% | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: Iubitor de ruși, stareț CCR | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu