Cei ce muncesc

Încercând să descopăr un termen care să caracterizeze cel mai bine Societatea românească din ultimii 70 de ani, care să explice situația noastră în raport cu occidentul – diferențele economice, sociale, înapoierea – mi-au venit în minte termeni ca minciună, șarlatanie, înșelătorie, excrocherie, potlogărie, coțcărie, prefăcătorie, uzurpare de calitate / competențe / identitate, uzurpatori, farsori, șnapani, pungași, ipocriți, mitomani. Aproape toate aceste cuvinte definesc acțiuni penale, oricare legislație am lua în considerare, din vremurile alelalte sau din ultimii 30 de ani.

Cum s-a putut întâmpla asta? Simplu, tancurile rusești au ridicat din noroaie tot felul de „neica nimeni”, dar de încredere (pentru ei), care trebuiau să ia frâiele puterii., au epurat societatea, eliminând mai tot ce reprezenta valoare. Lozinca „Moarte intelectualilor” s-a tot cântat de-a lungul ultimilor 70 de ani, a fost auzită chiar destul de recent. Extrem de grav este că a fost și pusă în practică (Incredibil).

Așa s-a ajuns ca, de 70 de ani, oamenii care conduc țara să fie de categoriile din introducere. Desigur, aparențele (și o simulare de respectare a legii) trebuiau salvate. Ca atare s-a introdus în anii ’50 facultatea pe puncte în care intrai fără examen de admitere și fără bacalaureat. Aceeași idee minunată a vehiculat-o recent și o ministră a învățământului, prof. dr. fără vreun volum publicat în nume propriu, fără articole clasificate ISI în publicații de afară. Din aceeași nevoie a fost înființată în anii ’50 o instituție de învățământ specială – Școala Superioară de Științe Sociale A. A. Jdanov (Cenușă este totul – ierarhia), devenită ulterior Academia Șt. Gheorghiu, în prezent S.N.S.P.A. printre ai cărei mândrii absolvenți se numără și Veo, draga de ea.

Semidocții s-au întins (ați remarcat cu câtă amabilitate nu le spun analfabeți), încă din acei ani de început în toate instituțiile, ba chiar în fabrici și uzine. Încă de atunci am început să avem omul nou – acela cu niște diplome fără acoperire. Vă aduceți aminte de toarșa acad. dr. ing., nu? Asta arată că obiceiul fabricilor de diplome nu e deloc nou, e de 70 de ani. Am tot scris despre poftele nebune ale unora care, pentru a-și justifica poziția socială, își atribuie tot felul de titluri (Cenușă este totul – nemurirea I, Non-valori, Duplicitate), oameni incompetenți care ne decid destinele, masă care în ultimii ani aproape a acoperit întreaga administrație, inclusiv pe aceea de care depinde siguranța noastră, numiți fiind doar politic, pe pile, pe șpăgi și cumetrii, în termeni pesediști niște agarici, pămpălăi, chiparoși.

Un cititor, blog-ul Aila, mi-a comentat „niciodată nu aș putea fi de acord ca din banul meu (muncit cu sudoare în mediul privat) să fie plătiți impostori, incompetenți, angajați doar pe cumetrii, fără studii, care sunt ținuti în funcții doar pentru a fi folosiți ca masă electorală”, referindu-se la bugetari. I-am replicat ca nimeni din tabăra “celor ce muncesc” nu e de acord să-i plătescă pe ăștia.  Și iată la ce sintagmă bolșevică am ajuns 😦😦😦. Oare, în trecut, „cei ce muncesc” chiar munceau?

Întorcându-ne la început, toată înșiruirea aceea de calități penale se sintetizează prin IMPOSTORI. Înțeleapta conducere a IMPOSTORILOR, IMPOSTURA a generat diferența de nivel de trai dintre noi și occident. Ceea ce la alții e doar un sindrom, la noi e mod de viață, un blestem care ne-a fost aruncat din răsărit.

Dar, stați (ca la teleshopping 😦), reiau din înțelepciunea Olguței Vasilescu care spune lucrurilor pe nume referindu-se desigur la guvernul anterior (Gura păcătosului …):

„doar niște neica-nimeni, o adunătură de hoți și de proști care într-o țară normală ar fi reprezentat drojdia societății. Și când spun asta nu exagerez deloc, pentru că eu știu ce vorbesc!

I-au mințit pe români non-stop în cele 6 luni cât au fost la guvernare, au încercat să legalizeze hoția, să desființeze pușcăriile și să își umple buzunarele cat mai repede.

Mulți dintre ei aveau mari dificultăți în a se exprima corect și coerent în limba română, dar își dădeau aere de poligloți pe la reuniunile internaționale.

Nu îi ducea capul să facă nimic din proprie inițiativă, toți erau manevrați de la spate de fel de fel de grupuri de interese. Însuși Grindeanu era manipulat de un infractor dovedit, condamnat de justiție.

Pentru toate aceste motive vă cer azi să fiți uniți în jurul domnului Dragnea, pentru a demite acest guvern-marionetă și a-l înlocui cu un altul.”

Mai este ceva neclar 😦?

nunta-dancila

Foto smashingmagazine.com și capital.ro