Încă o moțiune

Astăzi, foarte probabil, se va juca încă o moțiune. De ce ar vrea majoritatea parlamentară, reprezentativă pentru sub 16% din electoratul 2016, să schimbe guvernul? Oricum poate vota legi populiste și aiurea. Cam la ce i-ar putea servi?

Păi, în primul rând, speră într-un efect electoral, să-și încurajeze nițel electoratul topit. Dar, ar putea îndârji electoratul anti. Iar o prezență ridicată la vot, se știe ce înseamnă.

Deși alegerile se organizează de către primării, poate se gândesc să aibă un acces mai direct la lovele, o ciordeală pe ultima sută, cum făcu Vasilica în ultimele zile. Oricum, acolo unde au primari și chiar unde nu au, vor încerca majorarea șanselor prin orice mijloace, așa cum fac de obicei, s-au învățat în ’46.

Ar putea pune în aplicare vreo lege deșănțată fiindcă, după noi potopul. Nu-i interesează consecințele, după cum nu i-au interesat când au sabotat măsurile anti-covid.

Ar mai fi perspectiva unui mai bun control al parlamentarelor.

Dacă ar reuși, cunoaștem cele trei garnituri de mari specialiști gata pregătite, acelea pe care tot ei le-au dat jos.

Numai că, au o mare problemă. Iohannis a luat milioanele de voturi promițând excluderea din ecuație a psd. Nu văd nici un motiv pentru care nu s-ar ține de cuvânt.

Ideea suspendării președintelui îmi surâde. Este pierzătoare pentru psd. Iar dacă o pun în practică înaintea alegerilor (după, oricum n-ar mai fi posibil), va pune punct Ciumei Roșii.

Mai menționez un avantaj. Strecurarea de lepre prin celelalte partide ca urmare a negocierilor inerente. Deși, acesta a fost un proces constant în ultimii 30 de ani.

Singurul lucru firesc ar fi acela pe care îl ocolesc din toamna trecută – alegerile generale. Jos Ciuma Roșie.

Lasă un comentariu