Petrică, Mitică, …

Bre, nea Puiu, mi-ai stricat rima. N-ai găsit și mata un nume mai ca lumea? Ce-i aia Puiu? Majoritatea oamenilor te știu cu iconițele. Dar eu sper că mai ai pieptenul ăla pe care-l scoți ritmic din buzunar să-ți repari frizura.

Uite, pe Petrică îl cheamă de fapt Neuländer. Da, e ăla pentru care se sinucidea APACA, refuzau banii și valuta, doar pentru una mică cu Petrică. Și n-are nici în clin, nici în mânecă cu kaghebeul. În schimb, are famelie mare, renumeraţie mică, după buget. E victima celei de-a patra mineriade, dar tartor la anterioarele. L-a scos Ilici din buzunar și tot el l-a dat jos. Proverbul la care vă gândiți ar fi o blasfemie în acest caz. Ca să jinduiești la un post de consilier local după ce ai fost prim-ministru, înseamnă că ai decăzut rău, foamea te marchează..

Pe Mitică îl cheamă doar Dragomir. Dar nu poți avea mari pretenții dela un milițian de Scornicești. Poate el însuși este o scorneală, un blat, o făcătură. Don Corleone face și desface orice, dovadă că a ajuns și pe acestă listă. Vă scutesc de biografia lui romanțată. După ce a învârtit o mulțime de lovele pe la Ligă, și-a zis că și la primărie-s destule. Dar oracolul de la Bălcești s-ar putea să fi făcut, de această dată, un prognostic greșit.

Toți trei candidații surpriză ai lui Firea au pensii babane, speciale. Invidioșii spun că Petrică are două pensii care totalizează 181.000 lei pe an, Mitică are 206.400 lei plus alte venituri, Iordănescu 120.000 lei. Îi mai unește starea de scăpătare și conul de umbră în care se află de ceva vreme.

În rest, nu mi se pare o idee rea, este o ilustrare concretă a proștilor D-nei Firea.

Foto: spotmedia.ro

Lasă un comentariu