Marea tragere

Înainte de ’89, un eveniment important al anului era tragerea loto de revelion. Cu mic, cu mare, cu un bilet simplu sau o schemă complexă, fiecare om al muncii de la orașe și sate, aștepta cu sufletul la gură să-i cadă norocul în cap. Și atunci, ca și acum, tragerile erau trucate. Atunci ca politică de partid, acum ca politică de șmecheri. Că doar nu veți susține că SPP este cea mai norocoasă meserie din lume. De prisos să menționez că, în zgârcenia mea, n-am aruncat niciodată lovele pentru fericirea altora.

Așadar, la sfârșit de an greu, ce dorințe simple aș putea avea?

  • Pe plan personal, vreau ca tot omu’ – sănătate (să nu ajung în sistem), binele alor mei și să mă pot mișca nițel (din cauza problemelor, și mersul la supermarket este o încercare, darmite până la Balcic, la munte, în sudul Africii sau în Vietnam).
  • Pe plan politic intern, mi-aș dori să se deștepte nițel poporul, să fie o adunătură de mai puțini proști, să-și folosească cei câțiva neuroni cu folos, să-și amintească câte ceva măcar din istoria ultimilor 100 de ani.
  • Pe plan internațional aș dori o situație mai controlată, mai puțin imprevizibilă, sub influența a mai puțini nebuni.

Vedeți, nu vreau Luna de pe cer, nici viață veșnică, nici niște rumâni civilizați, nici măcar să fie pace. Par a fi dorințe destul de acceptabile. Dar sunt oare posibile?

Las chestiunile personale la decizia Celui de Sus. Oare celelalte or scăpa puterii Lui?

Este posibil ca prostimea traco-geto-dacică altoită de romani să se deștepte? Să nu mai pună botul la tot felul de idioțenii de stepă prezentate ca mari idei politice? Sau că a fost destui ani un președinte de dreapta (chiar o fi fost vreunul?). Să se gândească doar o clipă cum ar fi fost cu Cârlanul sau Vasilica președinte cu Rusia în coasta noastră. Oare câte poze adevărate ar fi avut Cârlanul cu idolul lui? Ar mai fi avut nevoie de vreo cetățenie intermediară, sau obținea direct pașaport de stepă? Cât de mai aproape de Rusia am fi fost cu Proasta României în față (desigur, spre binele nostru)? Poate, atunci când vine vorba de un președinte de stânga, n-ar strica să-și aducă aminte prostimea cât rău a făcut României de trei ori președintele de stepă, câți ani ne-a dus înapoi, cât de aproape am fost de marea prăpastie, câți oameni au murit din cauza lui și a alor lui. Vedeți, este clar că nu sunt un naționalist, dar prea multă toleranță cu conlocuitorii este tot prostie. Nu ne ajunge un de trei ori președinte, doi prim-miniștri? Mai vrem un președinte?

Apoi, deșănțata propagandă rusească și purtătorii ei. Culmea este chiar grotescul acestor purtători. Doar idioțenii (iată că și rujeola a ajuns să facă victime) ridicate la rang de dezirate politice. Rusia, apoi URSS ne-au luat 1/5 din actualul teritoriu, au incorporat jumătate în Ucraina (cele mai subdezvoltate regiuni din Ucraina după aproape 80 de ani de administrare), URSS ne-a adus ciurda de Lepre Roșii de care nu scăpăm. Rusia, URSS ne-au adus doar mizerie.URSS libertate ne-a adus – de a sta în Lagăr.

Ridicarea în slăvi a gângavului ceașcă și a comunismului arată un grad înalt de înapoiere mintală. Sfera sovietică a produs doar mizerie tuturor. În Lagărul socialist, România era pe ultimul sau penultimul loc dpdv economic și ca nivel de trai. Ca și acum, doar cu Bulgaria ne întreceam. Iar Lagărul reprezenta coada Europei. Nu se poate evita, nu se poate masca, nu se poate ignora. Eram coada cozii. Ce am avut? Doar mizerie și lipsuri, de neînchipuit astăzi chiar și pentru tinerii care au apucat ceva din vremurile de rahat. Nu vreau să vă înșir lipsurile elementare.

Aparenta frondă a criminalului ceașcă în raport cu rușii? Doar zvârcolirea șarpelui care simte aproape fâlfâirea aripilor prădătoarei care l-a pus unde se afla. Nimic de fond. Am avut cel mai opresiv regim din Lagăr, mai opresiv ca al bulgarilor. Fiindcă teroarea era omniprezentă, teroarea era elementul prin care eram stăpâniți.

Marile realizări? Canal, casa poporului? La ce servesc? Cui prodest? Nouă, mândriei noastre? Nici măcar atât. În vestul Europei există realizări mult mai mari, pentru care nu a fost înfometat nimeni, nu a fost omorât nimeni. Obligativitatea unui serviciu și cutiile de chibrituri zise apartamente care se dădeau? Erau doar mijloacele de control a populației. Morala socialistă? Pentru proști. Știți câte fetițe a avut Dej? Nenumărate, dar s-a dedulcit și la popoul lui ceașcă – vorba aceea, neagră să fie.

Tot felul de foști potentați ai comunismului se perindă explicându-ne, tocmai ei, ce bine a fost, ce mare român și patriot a fost criminalul gângav ceașcă. Tocmai văzui un interviu de colecție cu o mare duamnă a teatrului geto-dac, o cabotină care nu s-a șters la gură după multele posterioare pline de rahat pe care le-a sorbit. Afirmațiile privind zisa revoluție, sunt doar vrăjeli. Adevărul era cunoscut de ceașcă și simplu – fusese pus de ruși, tot ei l-au dat jos.

Pe plan extern, se pare că nimeni, nicio agentură, nu poate acoperi toate țările. Așa că, din când în când, simțim degetul lung al nebunului pitic prin diverse locuri – Israel (posibil ca chiar în guvern să …), acum Venezuela. Vedeți, deși aparent ieftină, mizeria trebuie plătită scump. Valabil și pentru palestinienii stăpâniți de Hamas și pentru altădată înfloritoarea Venezuelă. Vom vedea cât de fermă va fi Marea Britanie. Încă un paradis pierdut.

Credeți că rușii vor ceda în Ucraina? Fără o bătaie clară la fundul gol? Nu cred. Nici pe ucraineni nu-i văd cedând dacă primesc ajutor. Dacă ucrainenii ajung la pasul decisiv, este posibil să primească bomba, ultimul argument rusesc. Atunci, vom fi toți în război, fiindcă cu nebunii nu te joci.

Vedeți vreun răspuns pozitiv la întrebările mele simple? Se vor deștepta rumânii? Se vor echilibra nebunii? Dar voi ce vă doriți?

Foto: vice com.

Ideea din titlu: D-l Gogea.

Lasă un comentariu