O mască râde, una plânge

V-ați obișnuit cu măștile? Ați avut un an la dispoziție. Ce concluzii ați tras? Vă avantajează? Cum îi percepeți pe ceilalți?

După un an, mie mi se pare că partea superioară a feței oamenilor este cea mai avantajoasă. În ce-i privește pe bărbați, își pot permite să se radă mai rar, oricum nu se prea observă. Pe ansamblu, oamenii par mai frumoși.

Acum ceva timp, a trebuit să duc la veterinar unul din motănei. O doctoriță tânără, minionă, cu niște ochișori albaștri spre verde. Cu greu m-am abținut să n-o rog să-și dea nițel masca la o parte.😃 A rămas un mister. La urma urmelor, puțin mister nu strică niciodată.

Zilele trecute, mă aflam într-un loc oarecum public. Cum așteptam răbdător pe un scaun, o funcționară cu mască butona de zor un calculator. La un moment dat, plictisită, și-a dat masca jos. Șoc. Ochii, sprâncenele, o frunte întinsă, pieptănătura plăcută. Dar nasul și gura erau dezamăgitoare.

Cred că, de fapt, partea de jos a feței este definitorie pentru fizionomie. Nasul, gura, bărbia, expresia zâmbitoare sau serioasă, sunt ascunse de mască.

Desigur, eu am examinat femei. Conspiraționiștii susțin că, după ce mă voi vaccina, voi examina doar bărbați.😃 Dar cum să evaluezi corect un bărbat, fără să-i măsori nasul? Dar dacă dai peste o femeie cu gura mare? Îți va face nervii ferfeniță.

Ciudată situație. Cumva, este ca în vremurile normale, când invitai la dans o necunoscută pe care n-ai văzut-o decât stând la masă.

P.S. Oare, d-asta nu poartă d-na Șoșo mască?

masca ziaruldeiasi.ro

Foto: ziaruldeiasi.ro.

Lasă un comentariu