Felinarul roșu

Parcă am revăzut zilele astea un film american în care, niște oameni bine înrădăcinați în societatea americană, primesc câte un telefon și, deodată, încep a comite fapte de necrezut fiindcă erau cârtițe rusești, conserve. Nu mai știu titlul filmului.

Acum câteva luni,  după o atitudine hotărâtă pro-Ucraina, am văzut cazând un guvern bulgăresc. Grecia tocmai a făcut un alt cadou rușilor prin șefa cea frumoasă de la UE, prinsă cu sacii de lovele. N-am găsit numele ONG-urilor implicate, dar cine credeți că ar putea fi în spate? Oricum, toți trebuie să recunoaștem că frumoasei grecoaice îi lipsește ceva, quelque chose, dar Nuți a noastră îl are. Să nu mai ziceți că nu sunt patriot.

În sfârșit, Serbia nu se pune, Ungaria, la fel. Polonia și balticii au o atitudine constantă, dar câți infiltrați și acoperiți or fi pe acolo, să fim noi sănătoși.

Austria a fost de 75 de ani placa turnantă a spionajului ambelor tabere – un fel de pod de schimb. O situație acceptată atunci de toată lumea. Austria a fost împărțită în patru părți până la 1955, timp arhisuficient pentru ruși să-și pună în practică obiceiurile. Situația infiltrării rusești a economiei austriece datează de atunci. Austria a plătit niște despăgubiri, dar a pozat în victima, fusese ocupată. Însă realitatea a fost că nu s-a opus și a fost parte activă pe front. Pe vremea lui ceașcă, mai toate companiile de la care primeam documentații aveau sedii în Viena. Fratele lui ceașcă a fost sinucis la Viena, Dino-Mele își făcea veacul patriotic acolo, cu ăla, în ’89 – al cui agent o fi fost?😀 Dar, fructele s-au copt, cârtițele rusești au ajuns în poziții cheie și și-au jucat partitura, cu obrăznicie. Economia austriacă, în proporție de 5%, este rusească. Cel mai mare procent din UE.

Renunț să mai reiau influențele rusești din vestul Europei – sunt și au fost nenumărate. După Războiul Rece, vesticii n-au învățat nimic, i-au lăsat pe ruși să zburde.

Dar oamenii noștri, rrromânașii noștri ce-au făcut? Nu putea fi vorba de un singur negociator, erau multe direcții și trebuiau implicați mulți oameni. Pe vremea lui dracnea, psd fusese trecut la nefrecventabil de PSE. Ultimul Bulibașă s-a dus în Suedia să rezolve problema. M-am gândit, oare în ce limbă s-o fi împrietenit cu ei, de era atât de victorios? Majoritatea funcționarilor noștri de la UE sunt de pe vremea Veoricăi. Ce așteptări aveați de la ei? MAE nu este fundamental schimbat față de acum 33 de ani. Cele mai multe turnee le-a făcut Bode. Omologul austriac este școlit în Anglia, nu la Zalău, și vorbește patru limbi. Mă îndoiesc că și română. Dacă eram în locul austriacului, aș fi refuzat discuția, așa cum, Iohannis a refuzat-o pe Vasilica.

Apoi am ascultat amuzat discursurile din PE ale parlamentarilor români, toate revoltate. Sigur, pot alege ce limbă vor, dar dacă vroiau să intre în urechile auditoriului, ce limbă trebuia utilizată? Vroiau să fie penetranți, dar au vorbit doar în românește. Am ascultat sforăriile lui Grapini a Varanului. Apoi, i-am ascultat indignarea unuia implicat în trecut într-un scandal cu iz rusesc împreună cu un bulgar, peste care s-a tras cortina. Am mai ascultat-o pe Rovana, aceea cu chiloțeii. A mai avut de două ori atâta elocință – când își apăra candidatură la postul de Comisar susținând că altfel nu-și poate plăti datoriile rezultate din șpaga pentru nominalizare și când și-a zbierat un discurs anti-UE la mitingul lui dracnea de la Iași. De fapt, în afara pozei cu chiloțeii, acestea trei sunt tot ce o reprezintă. Desigur, primul care și-a criticat propriile produse a fost însuși dracnea care nu vrea să înțeleagă că e mort.

A urmat tevatura PETROM, bănci austriece. Lista de semnături pentru referendum național pentru a ne lua PETROM înapoi😀. Proștii care au semnat-o se cred în anii ’50, în care naționalizare însemna confiscare. Cine credeți că se numără printre ei, printre proști? Veorica. Nici ea nu înțelege că, deși prostia nu a murit în România, ea, Veo, este moartă, nici nebunul nu mai dă doi bani pe ea. Subliniez că, de 33 de ani, compania PETROM, românească sau austriacă, a fost o sinecură, mai ales pesedistă. Veo și familia ei sunt unul din produse. Probabil, pe acolo a primit sprijinul propagandistic al sputnik.

O grămadă de morți au găsit că este momentul potrivit a se declara vii. Știți, locul ăla cu lumânări – morți-vii. Ponta, nici PETROM n-a mâncat, nici … Dar cel mai distractiv a fost Bombonel care, nici el n-a mâncat kaghebe și nici de contractul PETROM n-a auzit. Notabilă este și lupta lui Gică pentru Schengen, să mai zică cineva că este trompeta Kremlinului. Și dă-i și luptă, și luptă, …

Vedeți inexorabil, timpul tocește tot, chiar și propaganda rusească s-a cam uzat. De unde, pe vremuri, a fost soarele nostru, apoi doar farul călăuzitor, acum este doar felinarul roșu. Problema este numărul curvelor rusești plantate prin Europa.

Foto: facebook.com.

Lasă un comentariu