Klan-ul

Noaptea trecută a fost omorât un interlop, cel mai baban din Bucale. OK, veți zice, unul mai puțin. Au făcut nițel treaba justiției.

Băse declară la tv că statul trebuie să se impună (sunt de acord) și că nu crede că_clasa politică a coborât atât de jos încât să se amestece cu clanurile țigănești. Trecând peste faptul că fratele domniei sale a comis această greșeală pe care a plătit-o serios, am materialul riseproject pe care l-am republicat și din care rezultă cât se poate de clar amestecul politicului cu klan-urile. Mă mai uit pe stradă și constat că, în ciuda turcismelor achiziționate și numărului mare de salariați ai STB (transportul comun București), pe străzile capitalei văd autobuze inscripționate Primăria Voluntari.

Știu că sunt contradicții minore, dar Găbiță este primar la Bucale iar soțul domniei sale la Voluntari. Este o lege care menționează faptul că un primar trebuie să aibă buletin cu domiciliul în localitatea pe care o administrează. Mai e una care spune că doi soți trebuie să aibă același domiciliu. E clar că unul sau ambii soți Fii-rea – Pandele au comis o ilegalitate. Pare minoră, dar iată că are implicații mult mai largi. Probabil cunoașteți că aceste companii, aparent de stat, pot avea acționari privați. Mai departe, ghici ciupercă ce-i.

S-a vorbit despre sume enorme și despre faptul că acești oameni, ai klan-urilor, n-au avut niciodată carte de muncă. Mi-am adus aminte când, pe vremea lui ceașcă, în fața mea, la o coadă la clătite, doi discutau despre barbutul din seara anterioară. Era vorba de sume cât câștigam eu în jumătate de an. Aceștia sunt persecutații noștri, și de atunci, și de acum. Știm care sunt. Dar unde este fiscul?

Din încrengătura prezentată de riseproject, să nu uităm influența pe care o are în Ilfov klan-ul Fii-rea-Pandele. Interlopul mort era implicat în afaceri S4-IF și internaționale. (trafic de minori, carne vie, cămătărie, taxă de protecție, …, terenuri). Șeful celui mai mare sindicat al poliției, Dumitru Coarnă, din câte știu candidat psd undeva, declară la același tv faptul că șefii poliției Călărași și Prahova sunt complici ai klan-urilor locale, că i-a reclamat și că au fost ascunși în alte județe. Sigur, nu este o surpriză pentru nimeni, dar când spune Coarnă pe tv devine o știre oficială – doi șefi importanți ai poliției române mafioți.

Tot la tv, Badulescu, viceprimar la Bucale, acu aflai cu uimire că ar fi avocat, declară că situația este sub control, stați liniștiți tovarăși. M-aș fi așteptat invers, poliția este sub controlul guvernului, o atitudine critică, necruțătoare. Dar el insistă că totul este OK. Dumneavoastră ce vă spune omul lui Fii-rea? Mi se pare extrem de importantă poziția lui.

Apoi, îmi aduc aminte, acum patru ani se înființase un centru al evidentei populației suplimentar, în preajma primăriei. La coadă niște amărâți (numai că la etnia lor toți vor să pară amărâți) așteptau să li se facă buletine noi. Ordinea o asigura fata primarului, avea și o listă în mână.

Ceea ce vreau să transmit este că, dacă nu aveți grijă, oameni de acest tip vă decid soarta.

N-am găsit imaginea potrivită – vă rog să vedeți nu o zvastică, ci o stea cu cinci colțuri – asta este realitatea.

kkk

Foto: britannica.com.

9 comentarii la „Klan-ul

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Fericiții | Născut pe lista neagră

  3. Cred ca am mai semnalat odata, maca o data, aceasta problema a lipsei datei articolului. „Noaptea trecută” are un total alt neinteles acum, dupa multi ani, cand nu poate fi legat cu o data in calendar … Mi-ar fi placut sa ma pot situa in timp cu evenimentele relatate aici.

    Apreciază

Lasă un comentariu