Înfierare proletară

Așchia nu sare departe de trunchi, ce naște din pisică șoareci mănâncă, sângele apă nu se face – deși nu mă prăpădesc după proverbe, constat încă odată ințelepciunea acestora.

Am mai subliniat atacul de care se bucură Vlad Voiculescu. Oarecum nejustificat, fiindcă nu poate fi legat de tragedia de la Spitalul Balș – este doar ceva politic. Iată că aseară, am asistat la Realitatea Tv zisă Plus la o emisiune de înfierare. Extrem de asemănătoare ca manieră cu adunările oamenilor muncii pentru înfierarea faptelor contrare moralei socialiste ale vreunui tovarăș care călcase alături de linia partidului.

Cine conducea ședința? Anca Alexandrescu. Cine este doamna? Păi fata unui ziarist la origine de sport, care după ’90 a încercat să se dea cu puterea. Îmi aduc aminte îngrețoșat ce laudatio înălța către Ilici, FSN, FDSN, probabil și la psd. A încercat vreo două ziare, dar fără succes – dacă-l numesc ziarist mediocru, îl laud prea tare.

Așadar fiică-sa are o emisiune la Realitatea în care tot apar pesediști mai mari sau mai mici, unii fiind fugari, în care chipurile dorește să devoaleze marile secrete. Mari interviuri cu tot felul de lepre din astea. Seria interviurilor în care și-a descoperit vocația a început chiar cu dracnea. De altfel, A.A. a fost consiliera lui dracnea, a fost și în guvernul Vasilicăi în rândul doi, răsplătită pentru serviciile aduse prin câteva poziții în niște consilii de administrație.

Cu un ton vexat de tip Firea, A.A. se interesa de școala făcută de V.V., ba chiar de notele acestuia – tocmai ea care n-a fost deloc deranjată de notele și școlile guvernului din care a făcut parte. Avea, împreună cu prezidiul format din alți patru (cred) tovarăși, concluziile gata trase – V.V. vrea să pună sistemul sanitar românesc pe butuci, e vândut multinaționalelor.

V.V. a intervenit telefonic, dar A.A. îl întrerupea pentru ca acesta să piardă șirul, să nu poată da explicațiile necesare. Voiculescu s-a descurcat onorabil în condițiile date. Poate ar fi trebuit s-o întrebe de ce n-a consiliat-o corespunzător pe Vasilica s-o fi învățat și aria cercului. Mi-a fost milă de el. Toarșii îl puneau în centrul unui complot tenebros. S-au întrebat din ce a trăit acesta anul trecut fiindcă nu a declarat venituri, totuși n-au insinuat ciordeli, ceea ce mi s-a părut dubios. Cum să faci asemenea afirmații, să lansezi bănuieli, dar să nu te gândești că fură? A fost o scăpare gravă. Probabil n-or fi dorit să se gândească telespectatorii la Streinu-Cercel.

Apoi s-au luat de tac-su lui V.V. că a colaborat cu secu – erau indignați. Bine, dar tac-su lui Rafila a fost chiar torționar, iar pesediștii l-ar fi pus ministru. În sfârșit, pe ansamblu emisiunea mi-a făcut greață, n-am crezut că, în afara A3, se mai poate petrece așa ceva. Oricum, V.V. va primi și de la A3 cadou o emisiune. Doar, urmează moțiunea simplă.

Cu problemele financiare cunoscute, Realitatea nu prea și-a schimbat acționariatul. Totuși, este posibil ca o parte din participația lui Gușă să fi fost preluată de analistul politic Miron Mitrea – acela care s-a răcorit nițel. Poate este doar zvon, dar Mitrea își debitează pe ton jos, dar grav, ințelepciunile cu regularitate. Pesemne, i-o fi venit mintea la cap.

adevarul.ro

Foto: adevarul.ro.

Lasă un comentariu