Orașul dispărut

Peste 57.000 de morți de COVID în România de la începutul pandemiei. Un oraș de talia Călărași, Alba Iulia, Giurgiu, Deva, Hunedoara, Zalău, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Vaslui, Roman a dispărut de pe harta României ca și cum n-ar fi fost.

Sigur, negaționiștii spun că nu e adevărat, că nu-s atâția. După mine, dacă un om a murit cu o zi mai devreme fiindcă s-a îmbolnăvit de COVID, trebuie să fie în această statistică Neagră, precum Lista mea. Și nu sunt doar atâția, sunt mai mulți, fiindcă n-avem statistici privind românii care au murit pe dincolo.

Cum de s-au îmbolnăvit ăștia care au dat colțul, cum s-a îmbolnăvit orașul dispărut? Poate, unii s-au păzit, au făcut tot posibilul, dar au avut o scăpare – s-or fi spălat pe mâini doar după, nu și înainte, sau or fi numărat prea repede, n-au avut Hz-ul în sânge. Dar au fost unii care au crezut că SARS-COV-2 nu există, au fost alții care au crezut că vaccinul îi lasă sterpi pe trei generații, sau că vor muri de la vaccin, sau că vaccinul îi va face deștepți, ori s-au tratat singuri la recomandările unora care n-au altă calificare decât cea a prostiei. Alții au înțeles că sunt lipsiți de libertate deși, ferice de ei, nu știau ce înseamnă să nu ai libertate. Pe scurt, au ascultat ce spuneau și spun diverse personaje, cele mai multe politice, altele bisericești deși, asemenea spuse sunt pedepsite de lege. Dar cine se preocupă pe la noi de lege? Ce-i aia lege? Au mai ascultat niște canale Tv pentru spălat creiere, au mai citit diverse situri care propagau asemenea idei. La noi, nimeni dintre specialii foarte bine plătiți nu se întreabă cine-i personajul din spatele acelui canal TV sau sit, cine plătește, ce interes există ca un oraș din România să dispară ca și cum n-ar fi fost. Morții aceia au crezut, ignorând faptul că trebuie să crezi doar în El, în rest trebuie să-ți folosești propriul cap.

Dacă pui întrebarea cheie, toate aceste personaje se spală pe mâini, peste douăzeci de secunde. Nimeni nu are vreo vină, nimeni nu a obligat pe nimeni. Dar, un oraș românesc a dispărut. Oamenii aceia nu vor mai face niciodată nimic, nici impozite nu vor mai plăti. Dacă n-ar fi fost pandemia, dacă n-ar fi ascultat de propaganda criminală, dacă ar fi fost un pic mai deștepți, oamenii aceia ar fi trăit și acum, ne-am fi întâlnit cu ei pe stradă.

În sfârșit, pandemia continuă, suntem încă în valul patru, va veni al cincilea – mai otrăvitor. Puterea s-a schimbat. La butoane sunt acum unii care, mai acoperit, nu pe față, au negat pandemia, s-au opus vaccinării, tocmai pentru a discredita vechea putere. Mesajul subliminal a fost recepționat de auditoriul disciplinat, nu mai poate fi schimbat.

Așadar, în prag de noul val, de o nouă variantă a virusului, în locul unor măsuri ferme, ne relaxăm. Ba chiar unii de prim rang sunt preocupați de libertățile noastre. Și, cine sunt purtătorii steagului libertății? Păi, un geto-dac cu origini incerte, se pare de dincolo de Nipru, cu ADN de torționar și o geto-dacă cu origini de prin Skopje.

Mă veți întreba – bine, acum va ieși adevărul la suprafață, se vor face de râs, ce mai vrei? Da, dar cu prețul unui alt oraș dispărut.

Foto: playtech.ro, impact.ro, timesnewroman.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s