Locale

Nu, nu este vorba de alegeri, deși cred că ați remarcat, sunt unii care doresc amânarea, să mai domnească nițel, doar este o perioadă cu cheltuieli, exact cum am prevazut.

Zilele acestea am dat telefoane pe la șase primării ca tot cetățeanul cinstit și prost, care vrea să-și plătească dările cu bonificație, deși o face degeaba, nu simte nici un avantaj, statul nu-i întoarce nimic de pe urma taxelor.

Deci, am sunat, chiar de mai multe ori. Ba chiar în două zile succesive pe la toate cele șase. Iată ce mi-au declarat funcționarele la întrebările mele legitime. Se pare că pe la primăriile statului, funcționarii lucrează în două schimburi – o zi unii, o zi alții (sper că nu v-a trecut prin cap că ar lucra și dimineața și după-masa). Și, dacă chiar ei declară asta, înseamnă că acest sistem trebuie privit ca un maxim care nu este niciodată atins. Este foarte probabil ca prezența zilnică să fie mult, mult sub pragul de 50%.

Ce concluzii putem trage de aici? Sunt mai multe:

  1. Confirmă ipoteza mea, repetată pe mai multe pagini, că, dacă ar fi dați afară minim 70% din funcționarii bugetari, nu s-ar simți.
  2. Rezultă o discriminare. Angajații la privat sunt fie concediați, fie suspendați temporar, fie în șomaj tehnic, ceea ce înseamnă maxim 75% din salariul de bază. Cei de la stat (degeaba) își încasează salariile integrale, fără a da pe le serviciu. Și sunt sigur că-și încasează și multiplele sporuri de periclitate, fiindcă altfel s-ar fi auzit.

Iată cum cei ce muncesc, duc și de această dată greul. Ceilalți, vor primi certificatele de eroism.

Revenind la taxele mele, le-am aflat, în parte. Am aflat și de prelungirea termenului de plată cu bonificație la 30 iunie, ceea ce sper că știți și dumneavoastră. Și, ce credeți că voi face?

Păi, le voi plăti pe 30 iunie ora 23:59 cu OP online. Știu de mulți ani că le place cu OP și nu poți face nimic în plăcerile nimănui.

Foto: ziuaconstanta.ro

Un comentariu la „Locale

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu