Nițică bârfă

Gura lumii e slobodă și nu poate fi oprită. Dom-le, viața bate filmul. Să vă povestesc.

O cucoană pe la 50 de ani, nu prea slăbuță, nici prea atractivă, de fapt, slabă n-a fost toată viața ei, cu un bărbat slab și iubitor care făcea totul pentru ea, este personajul principal. Nu prea are școală, doar în ultimii ani avusese o slujbă minoră, soțul își alungase fratele și se certase cu mama lui din cauza ei, a soției. Soțul avea două slujbe și mai lucra în plus, totuși era veșnic cu datorii.

Cu câteva luni în urmă, soțul i-a plătit cu ceva mii de lei un nutriționist pentru a o ajuta să slăbească. Cei doi au doi copii mari.

Dar iată că soția „cunoaște” pe facebook un nene de cu totul altă religie, care întâmplator știe românește. Facebook-ul ăsta face miracole. Deși nu-i dovedit, se pare că messenger-ul poate transmite și feromoni. Așa se face că, tomnateca doamnă, după un schimb intens de interneto-feromoni, ia decizia cea mare și, într-o dimineață, în loc să se ducă la serviciu, lasă totul baltă și, fără bagaj, fără să cunoască vreo limbă străină, pleacă în vestul Europei să-și pună în practică visele.

O să mă întrebați – bine dom-le, dar ce legătură are cu politica? Are, totul are un substrat politic, iar ăsta este un exemplu concret. Nu vă amăgiți că fac aluzie la o altă cocoană plecată în America, tot fără a cunoaște vreo limbă străină, nu.

Dar dacă ceașcă nu se lăsa împușcat, mai mirosea această doamnă facebook-ul? Mai avea ea mobil cu internet? Mai putea ea să plece așa tam-nesam unde vrea ea prin Europa? Păi, n-o împușcau vajnicii grăniceri? Eu cred că și cu silueta ar fi stat mult mai bine dacă respecta regimul lui ceașcă – o zi  copite de porc, peste două zile gheare de găină, totul asezonat cu nechezol.

Iată o nouă victimă a lui Ilici. Ar trebui trecută în actul de acuzare.

 

 

Foto adevarul.ro.

5 comentarii la „Nițică bârfă

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Aservirea si sufocarea sotului, cheltuieli excesive, certuri cu apropiatii, aruncarea in aventuri tine de patologie bipolara. Patologie care la femei ajunge la apogeu in perimenopauza, din cauza lipsei estrogenului si se mai domoleste cu varsta.
    Alte caracteristici: imbracaminte viu colorata (rosu) si incapacitatea de a abstractizare, alternanta melancolie-manie. In romanul „Doamna Bovary” comportamentul este descris foarte bine.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu