Cioara vopsită

Nu, nu Vanghelie e personajul principal deși, am mai scris despre garanțiile lui. Nici despre intenția de amânare a alegerilor manifestată în zona psd pe care am anunțat-o de câteva luni.

Personajul principal este psd. psd care poate lua n forme, care poate apărea din neant. Sunt n variante, psd-0, psd-1, …, psd-n, unde n tinde către infinit. Numai că, odată cu suflul general, psd a început să-și piardă și inspirația. Nu mai are creatori adevărați, oameni cu imaginație. Încep să-i dau crezare lui Găbiță – geaba mulți, dacă proști.

Pe vremuri, aveau capacitatea de a distrage atenția și împrăștia voturile printr-o grămadă de iepurași. Desigur, iepurașii erau răsplătiți gras ulterior, că doar nu dădeau de la ei. Mai foloseau partide satelit care veneau apoi în matca mamă. Măcar un candidat fals independent, gen Oprescu.

Vă mai aduceți aminte de Oprescu? A ajuns primar tot pe fondul absenteismului, la fel ca Firea. Oprescu a adus un consilier personal Solomon Wigler. În ințelepciunea lui, acest Solomon, și-a lăsat (în teorie) propria casă de avocatură în favoarea consilierii lui Oprescu. V-am relatat acest detaliu pentru a înțelege mai bine ordinul de mărime al sumelor care se învârt în primărie și de ce pasajul Sudului, nod extrem de important în Bucale, lung de circa 80 m, a fost început de Oprescu în primul mandat și terminat de Firea pe la mijlocul mandatului pierzându-se între timp finanțarea UE. Ca o paranteză, Solomon l-a turnat pe Oprescu, iar procesele, din câte știu nu s-au încheiat.

Dar, cum se desfășoară acum competiția iepurașilor? Pe de o parte, psd-0 prezintă minunatul spital ce nu există deși prezentarea a fost interzisă legal, și fațadele zugrăvite îndoielnic de M-me Firea. psd-1 (Cârlanul) a preluat ostilitățile în IF și sect. 3, asistat de Partidul București 20 20 (mențin formularea Vasilicăi). De fapt avem un nou psd-2. Apoi, iată că răsări din nou Vanghelie cu psd-i.

De reținut mi se pare declarația lui Vanghelie cum că, în calitate de primar al sect. 5, va revoluționa învățământul. 😃😃😃 Î-l suspectez că intenționează să desființeze conjugările. Totuși, trebuie să-i recunoaștem rolul important pe care deja l-a avut garantând-o pe Abramburica, aceea care a plâns de necaz atunci când Liviu nu a numit-o pe ea ministru. Presupun că acum se numără cel puțin într-una din cele trei garnituri de specialiști capabili pregătiți de Ciolacu. Rezerv bârfele cu ea, o cunosc bine, pentru altă postare.

Menționez, deși nu cred că merită, prezența candidatului cu mai multe neveste decât alegători și a lui Băse care simulează.

Iată cum, doar în București-Ilfov, cel puțin patru versiuni psd încearcă marea păcăleală. Disperare mare. N-am nici un motiv să cred că asemenea disimulări nu s-au produs prin țară.

Am o singură întrebare. De ce or crede ăștia că alegătorii noștri sunt la fel de proști ca ai lor?

Foto: descopera.ro.

 

Lasă un comentariu