Logica șefiilor

De fapt, logica nu există. Sigur, discutăm despre bugetari. Oricine poate fi șef, mare șef. Nu contează dacă are vreo pregătire, care este aceea, dacă știe să facă ceva sau dacă n-are nicio pregătire și nu știe să facă nimic. Nu contează nici măcar dacă este deștept – Proasta României a fost mare-mare-șef. Iată, perfect corect politic sau, cum zicea gângavul ceașcă, fără deosebire de sex, rasă, naționalitate. Acum, tocmai ni se demonstrează inutilitatea BAC-ului. România, țara tuturor posibilităților. Lăsați prostiile cu America, e mult în urmă.

Este motivul pentru care o funcție de șef bugetar este foarte bine plătită. De fapt, e vorba doar despre sinecuri care oferă putere, influență, bani – fără să muncești, fără vreo răspundere, fără niciun risc. Ce poate fi mai minunat? Câți miniștrii și secretari de stat avem acum? Desigur, mai mulți decât acum un an.

Bine, șefii nu sunt buni de nimic. Dar, ceilalți, masa? Păi, șpăgi pentru ocuparea postului, învârteli, șmecherii, șpăgi încasate, vacanțe peste vacanțe, sporuri și avantaje de tot felul.

Și-atunci? Pe noi, cine ne ajută, cine ne servește? Noi ai cui suntem? Să discutăm doar despre greviști de tot felul. Dacă duci mâncare unui canceros pe ducă, fiindcă trebuie să-i duci mâncare, dai șpagă unui cadru medical, mai mic sau mai mare. Părinții au stat la coadă peste noapte, pentru un loc la grădiniță. Deși s-ar putea face online, nu se acceptă. Vă las să ghiciți de ce. Dacă reclamați un furt sau o agresiune vă întreabă dacă puteți găsi vinovatul. Astăzi tocmai au fost făcuți scăpați unii deși, era grevă. Oare cât de tare este justiția noastră dacă o serie de instanțe găsesc pe unul vinovat, apoi se trezește una extraordinară care anulează? Unde este greșeala? Contează? Cum sunt posibile asemenea discordanțe? Lipsa pregătirii? Dezinteresul? Care dintre instanțe a avut dreptate? Ultima, penultima, alta?

Am un exemplu cu o pipiță, modestă în opinia mea, dar gusturile nu se discută. Am și-o veste bună, baronul de Vaslui nu mai are avere, a donat-o lui fiu-su, secretar de stat (sau cam așa ceva).

Concluzia? Ce-și mai bat copiii capul cu BAC-ul? Oricum, dacă te uiți pe net, la TV, pe rețelele sociale, constați că vorbirea și scrierea corectă nu sunt un trend.

Foto: g4media.ro – am ales duamne, pentru a nu face discriminări.

Lasă un comentariu