Breaking news

Trei știri fac, de câteva zile, turul televiziunilor.

Una se referă la nunta ca-n povesti a fiului unui personaj politic cu o stewardesă – naș Maior, naș secundar Talpeș, 600 mii euroi. Politică înaltă, dar la nivel de stewarzi. Vă rog să nu înțelegeți că nu mi-ar plăcea stewardesele sau că le-aș discrimina în vreun fel. Nici cu lovelele alea nu mă bănuiți de gânduri urâte, sunt convins că sunt obținute cinstit dacă sunt cheltuite atât de ușor.

A doua este despre un alt eveniment, tragic de această dată. Înmormântarea cu fast a doi rrromi, soț și soție, trecuți la cele veșnice printr-un grav accident – pe nedrept, gândul îmi zboară la o anumită marcă de mașină, emblematică pentru ei. Evenimentul are loc în vestita localitate Băcești, din nu mai puțin vestitul Vaslui (cel cu rima la nimănui). Oameni din lumea întreagă vor veni la funeralii. IPJ Vaslui – politie și jandarmi – anunță ample acțiuni specifice pentru menținerea ordinii și liniștii publice. Noi ceilalți, absenți de la paranghelie, plătim. Nu sunt precizate sumele implicate de acest mare eveniment. Aparent, nu este o știre cu iz politic.

A treia este comunicată de șefii MF și ai fiscului – 20 milioane de rumâni (se pare că au inclus și minorii, pe bună dreptate) vor fi luați la puricat, să să vază dacă-și plătiră taxele. Cu scopul acestui deziderat, vor fi scormonite toate rețelele sociale fiind vizate toate pozele cu excursii, mașini, botox, silicon. Pentru asta, vor fi necesari noi funcționari bine plătiți ale căror cerințe vor fi legate doar de cititul pozelor adică, nu poate fi vorba de analfabeți funcționali. Și aici vor fi implicate niște sume plătite de noi. Tot aparent, nu e vorba de politică.

Iată ca cele trei știri, sunt doar aparent distincte, toate se referă la ineficiența statului român, a autorităților. Sub acest aspect, legislația nu s-a prea schimbat de 30 de ani încoace, de ce nu s-a aplicat?

În ce mă privește, în calitate de absent de pe social media, m-am întrebat totdeauna dacă oamenii fiscului, plătiți de dumneavoastră și de mine, citesc presa sau se uită la Tv. Ar trebui să parcurgă repede știrile de acum cinci ani fiindcă intervine prescripția.

Foto: facebook.com.

Lasă un comentariu