Nespecialii

Constituția României, TITLUL II, Cap. 1, Art. 16: (1) Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și discriminări.

Oare așa este? Nu, nu vreau să scriu despre imunități și despre cei care se ascund în spatele votului colegilor (complicilor). Despre ăștia, altă dată. Dar tot ăștia au creat o nouă categorie de cetățeni – cetățenii speciali.

Prin ce se disting? Cea mai mare parte dintre ei nu se disting de cetățenii ordinari, de cei nespeciali, prin nimic. V-am povestit deja despre Pizma cu care privesc o anumită categorie specială, așa încât, vă propun să ne uitam mai ales la altele.

Magistrații sunt printre ei. Aici, situația este mai delicată. Ar trebui să aibă o pregătire juridică solidă, nu pe la facultăți d-alea, ca ciupercile. Mărturisesc că dacă-mi plăcea să învăț, aș fi încercat, dar nu mi-a plăcut. Ar mai trebui să aibă o viață destul de sobră și să-și cenzureze legăturile, prieteniile, relațiile. Toate astea plus faptul că au pâinea și cuțitul dreptății, le-ar justifica, în opinia mea salariile mari și pensiile la fel. Numai că, am formulat totul la conditional. Vă las pe dvs. să decideți starea lor. Atenție, Nicolae, Nicolicea, Iordache nu se pun.

De fapt și polițiștii, chiar și ăia locali, ar trebui să fie atenți la împreteniri, dar sunt?

Referitor la militari (față de gazatorii de la MI n-am nici o milă, sunt selecționați pe ADN), cu excepția celor care pleacă în teatrele de operații, sunt de părere că le ajunge vârsta de pensionare când ar trebui să iasă din sistem, nu să continue.

Dar mai sunt parlamentarii, primarii, și cine mai știe care alții. Doar v-am spus că sunt Pizmos.

Dar guvernarea s-a decis să ne arunce nouă pizmoșilor nespeciali praf în ochi. În loc de a le desființa, vrea să impoziteze specialele. Atenție, numai specialele și numai după niște baremuri., ce depășește aceste baremuri. Adică te-miri-ce-și-mai-nimic. N-avem textul definitiv, dar mare atenție, s-ar putea ca un șmecher să aibă mai multe speciale – de ex. una de primar, una de parlamentar sau mai știu eu ce combinație. Dacă baremurile nu se aplică la sumele cumulate, e posibil să nu se impoziteze. Oricum, dacă faceti calculele, diminuarea specialelor este nesemnificativă.

Mai e problema Chiparosului inițiator, care n-a susținut niciodată convingător că ar fi plătitor de impozite (Prostia Chiparosului). Oare i s-ar aplica chiar și inițiatorului?

Eu zic că e doar un gest populist de campanie pentru Vasilica în care nimeni nu pierde, nimeni nu câștigă, nici măcar Veorica.

 

 

Foto wawlist.com.