Rebeliunea

Traducerea textului rusesc a dus la un termen utilizat în România, din câte știu, o singură dată. Dar nu noi suntem subiectul.

Ca și ceașcă, dar păstrând proporțiile, Putin a trebuit să se înconjoare de o camarilă. Chiar și Fii-rea a simțit nevoia asta, a camarilei. Toți alde ăștia simt nevoia asta viscerală. Dar Rusia este aproape un continent, o grămadă de locuitori, o grămadă de naționalități semnificative. Așadar, spre deosebire de ceașcă_care a avut grijă să se înconjoare de oameni slabi, de niște gunoaie în chip de slugi, oamenii lui Putin, răsplătiți cu adevărat baban, au căpătat puteri mari, mari de tot. În cazul lui Putin personal, mai este și problema propriilor lui lovele, deloc puține, care trebuiau bine dosite (de acolo se trage vorba cu sărac și cinstit). Vă mai aduceți aminte de agitația cu lovelele lui ceașcă? Deși nu le-a găsit nimeni, nu înseamnă că n-au existat.

Așadar, puteri și lovele d-alea adevărate pentru acolitii lui Putin, adevărați gangsteri. Ba chiar, unul dintre ei are și o armată deși, legislația Rusiei interzice mercenarii. Dar, dacă erau mercenarii lui Putin, … Multă vreme, până la războiul din Ucraina, legătura evidentă a fost negată de trompetele Kremlinului.

În sfârșit, era doar o chestiune de timp până când unul sau mai mulți din gașca asta să-și pună întrebarea de ce el, de ce nu eu. Cumva firesc, vârful de lance a fost chiar ăla care, în numele lui Putin, are și o armată. Dar la fel, mai există o armată, a ăluia din Cecenia. Ăsta își joacă deocamdată propriile cărți, între cei doi existând o veche adversitate.

Mai fac o observație. Propaganda sputnik, atât cât ajunge la mine prin trompete românești, pare a fi schimbat macazul.

Cu ce ne încălzește pe noi? Mai degrabă, ne răcește. Mai întâi că toată camarila este alcătuită din criminali. Posibil să nu fie dovediți niciodată, la fel cu leprele, jegurile care-l înconjurau pe ceașcă, dar asta nu-i face mai puțin criminali.

Apoi, este vorba de Rusia, stat cu un important arsenal nuclear. Cei care aspiră la putere sunt gata să folosească orice mijloc. Carnea de tun este cel mai simplu mijloc utilizabil. S-ar putea miza pe popularitate și să producă ravagii în Ucraina. Ar putea face un pas spre un război mondial. Nimic nu este cert în afara faptului că toți cei potențial implicați sunt criminali. O mișcare a rușilor cu capetele pe umeri, care să pună final războiului și politicii agresive este improbabilă fiindcă, chiar dacă fug de război, rușii sunt îndobitociți de idioțeniile turnate în creierele lor mai mult de un secol. Paralela cu nemernicul de ceașcă vrea să vă transmită că, indiferent de ce se va întâmpla zilele astea, Putin este pe făraș. Pozitiv, ar fi doar faptul că statul va fi zdruncinat de dezordini, numai să nu degenereze în mai rău. Fiindcă de și mai rău este totdeauna loc.

Concluzia? Criminalii sunt buni doar morți.

Foto: telekomsport.ro.

Lasă un comentariu