Revolta

Cunoașteți meseria cea mai invidiată din România. Meseria? Mai degrabă o genă spurcată în ADN. În sfârșit, chiar și eu mi-am exprimat scris, deschis, pizma. Ei bine, privilegiații bugetarilor români sunt revoltați. Pentru ce – pentru vreun principiu, pentru vreo idee, pentru vreo chestie de drept? Nu. Doar pentru lovele. Le este frică_că nu li se vor mări salariile babane. Știți dumneavoastră, cu sporuri, ore suplimentare, bocanci, hrană, beutură. Scuze, beutură nu.

Așadar, ne amenință că vor protesta, vor picheta, … Și, atenție – vor fi empatici cu contravenienții, nu vor da amenzi, vor refuza orele suplimentare. Vă aduceți aminte recentele scandaluri prin MI cu orele suplimentare din care rezulta o activitate zilnică de 30 de ore. Vorba regretatului profesor Moisil: orele sunt de două feluri – ore cap și ore cur. Vă las dumneavoastră plăcerea de a decide despre ce ore suplimentare era vorba.

Empatia mi-a adus aminte un banc vechi cu milițieni (nu trebuie să se supere polițiștii, n-au legătură). Cică în beciul miliției, unul este bătut crunt. Spre final, milițianul torționar îi spune nenorocitului Bă, urmează ultima lovitură, vei fi mort. Dar îți dau o șansă. Eu am un ochi de sticlă. Dacă-l ghicești, scapi cu viață. Și nenorocitul ghicește. Enervat, mardeiașul îl întreabă cum a făcut. Nenorocitul spuse – am zărit în el un licăr de empatie. Sigur, bancul n-are legătură cu polițiștii de la secția 16, nici cu șeful lor care a urinat peste cei doi care le satisfăcuseră poftele bolnave, fiindcă e mai vechi cu 40 de ani. Însă dezaxații de la secția 16 au legătură indubitabilă cu bancul.

O altă revoltată este M-me Șoșo (știu, are o permanentă revoltă). Doar că acum s-a exprimat printr-un Edict al democrației sigur, așa cum crede dânsa.

POPORUL ROMAN decretează că retrage cetățenia română lui RAED ARAFAT pe care ÎL CONDAMNĂ LA ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ! SOLICITĂM PARCHETULUI GENERAL REȚINEREA ȘI ÎNCARCERAREA LUI!

… anularea stării de alertă, a stării de urgență și anularea pandemiei de covid-19 … destituirea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, a întregului guvern, … scoaterea în afara legii a partidelor PNL, UDMR și USR PLUS … (îi e frică de psd) …

… Trusturile mass-media și jurnaliștii, tv, care au indus panica, teroarea în cetățenii români, care au interzis apariția unor medici, juriști, politicieni, luptători civici, preoți, etc, care aveau și alte opinii decât cele ale Guvernului și instituțiilor statului în pandemia de covid-19, … vor fi imediat anchetați și deferiți justiției pentru a fi condamnați pentru … inducerea în eroare a opiniei publice cu informații false, încălcarea drepturilor omului! Niciunul dintre cei găsiți vinovați nu vor mai putea să își exercite profesia de jurnalist și nici să emită opinii publice.

… organizarea de urgență a unui referendum pentru ieșirea României din UE.

V-am mai scris că este o adevărată Jeanne d’Arc. Propun să facem o economie și, în același urgent referendum, să întrebăm poporul dacă vrea în URSS, bastion al păcii e. Sper că D-na Ivanovici are încuviințarea lui Vladimir Vladimirovici sau măcar a ambasadei. Oricum, sputnik a publicat-o imediat cu mândrie patriotică.

Dar și eu sunt (veșnic) revoltat. De ce dom-le, la fiecare se dă la pensie, să se dea și la speciali? La urma urmelor, chiar ei susțin că alea nu sunt pensii – sunt ba de serviciu, ba speciale, ba indemnizații. În loc să se dea, ar trebui să se netezească drumul pentru a se câștiga lovele, să crească valoarea lor, nu să fie mai multe și mai ieftine. Nu mă luați în seamă, sunt doar pizmos.

Foto: marketpedia.ro.

Lasă un comentariu