FB față în față cu reacțiunea

Veacul înaintează. Și știința analizelor și predicțiilor statistice.

Dacă altă dată proverbul „Spune-mi cu cine te-însoțești, ca să-ți spun cine ești” funcționa, astăzi e suficient să știm ce pantofi iți plac și-ți spunem „cine ești”. Cum adică „știm”, „iți spunem”? Care noi? Păi noi, cei care trebuie să știm. Ar fi de mirare să nu ne cunoașteți.

Și așa se trezi FB în mijlocul unui scandal uriaș.

Și ce bine-mi pare. Mi-au blocat contul fiindcă n-am vrut să le trimit documente din care să reiasă numele meu, adică și-au încălcat propriile politici de confidențialitate. Eu nu le-am dat, ei mi-l țin blocat. E revoltător. Recunosc că mi-au redus audiența blogului, dar cum face parte din păcatul trufiei și suntem în Săptămâna Mare, o consider o pedeapsă divină.

De fapt, cred că s-au prins cum e cu lista asta și m-au trecut și ei pe a lor, tot neagră.

Analizele și predicțiile despre care vă spuneam anterior sunt o matematică extrem de riguroasă. Rezultatele sunt cu atât mai precise cu cât baza de date pe care se lucrează este mai mare. Conform statisticilor, în ianuarie 2018 FB avea 2.167 de milioane de utilizatori activi.

În România sunt înregistrați probabil peste 8 milioane de utilizatori. Cu utilizatorii români de pe alte meleaguri, cele mai pesimiste statistici depășesc 10 milioane de utilizatori. Chiar și Românica furnizează o serioasă bază de date.

Chiar unii mai secretoși din fire ca mine, tot dau niște like-uri, share-uri, scriu vreun comentariu sau accesează vreun link. Sistemul le contabilizează automat. Mai funcționează și principiul strămoșesc „Cine seamăna s-adună” iar datele tale sunt corelate cu ale „prietenilor” FB, ale grupurilor din care faceți parte. Mai rămâne doar ca matematicianul să stabilească criteriile de clasificare (sau să-i fie comandate de interesați). Vă asigur că nimeni nu va fi interesat de numărul de la pantofi, doar de tipul pantofilor care-ți plac.

Ce ți-e și cu politica asta dom-le – scoți apă din piatră seacă.

facebook-1558618_960_720

4 comentarii la „FB față în față cu reacțiunea

  1. Pingback: Cuprins | Născut pe lista neagră

  2. Pingback: Dosarul de ieri și de azi | Născut pe lista neagră

  3. Pingback: „Am întrebat 100 de români” | Născut pe lista neagră

  4. Pingback: Soacră-mea și globalizarea | Născut pe lista neagră

Lasă un comentariu